Internationale Vrouwendag – Fulco’s Vrouwen Festijn

Internationale Vrouwendag op 18 en 19 september 2021.

We hebben een speciale pagina gemaakt op onze website, die geheel gewijd is aan Internationale Vrouwendag 2021: Fulco’s Vrouwen Festijn met het thema “Invloed met impact”. Klik HIER om naar deze pagina te gaan.  Internationale Vrouwendag op 8 maart 2021, met het thema “Invloed met Impact”, is verplaatst naar 18 en 19 september.

  We denken als Soroptimisten niet in problemen maar in mogelijkheden. Acht maart, internationale vrouwendag, geeft ons in het bijzonder de mogelijkheid even aandacht te vragen voor de positie van vrouwen. Nog steeds is het immers nodig te strijden voor een gelijkwaardige positie voor meisjes en vrouwen. Onder andere huiselijk geweld en onderbetaling zijn helaas nog steeds actueel in 2021, in Nederland en wereldwijd.

  We willen lokale powervrouwen het podium in het Fulcotheater geven maar dat kan alleen niet heel uitgebreid op 8 maart. Daarom hebben we de dag verplaatst naar 18 en 19 september en kunnen we in samenwerking met het Fulcotheater en Boekhandel Logica een mooi weekend presenteren met vrouwen in de schijnwerpers. Klik HIER om naar de speciale pagina over dit weekend, het Fulco’s Vrouwen Festijn te gaan.   Op Internationale Vrouwendag 2020 woonden we een prachtige lezing bij van Erica, eigenaresse van de Readshop in Nieuwegein. In de gezellige winkel bespraken we samen verschillende boeken, o.a. Wees onzichtbaar van Murat Isik, een prachtig geschreven relaas over zijn Turkse moeder, die met haar gezin in de Bijlmer komt te wonen. Het vervolg (Mijn moeders strijd ) kwam in 2020 uit. Erica besprak ook het prachtige boek  Witte Chrysant (Mary Lynn Bracht), twee zussen worden gescheiden door de oorlog in Korea in 1943.    Delen op social-media: