Fototentoonstelling “Veilig, overal en altijd”

Op zondag 26 november is om 15.30 uur de feestelijke opening van de fototentoonstelling “Veilig, overal en altijd” van Mona Alikhah in de Kunstlinie. Almere Deze expositie is tot 7 maart te bekijken. In Nederland heeft 1 op de 4 vrouwen te maken met geweld. Soroptimistclub Almere en Gemeente Almere vroegen de Iraans-Nederlandse fotograaf Mona Alikhah dit te visualiseren.

Zij maakte een aantal beelden die recht tot je hart spreken. Enerzijds portretten zonder gezicht, waarmee ze uitdrukking wil geven aan het gevoel jezelf niet meer te herkennen na (seksueel) geweld. Anderzijds liefdevolle foto’s waarmee ze subtiel laat zien dat geweld tegen vrouwen een mannenzaak is: pas wanneer mannen onderling het onderwerp ‘huiselijk geweld’ durven te bespreken zal er iets veranderen. Het feit dat 1 op de 4 vrouwen met geweld te maken heeft, betekent immers dat dat ook dat 1 op de 4 mannen met geweld te maken heeft.

Uw (gratis) toegangskaart kunt u bestellen via de website van De Kunstlinie. De inloop is om 15.00 uur. De flyer met de uitnodiging staat hieronder.

Voor meer informatie over het werk van Mona Alikhah klik hier.