Social Sofa (mozaïekbank) voor Almere

De werkzaamheden aan deze ‘Social Sofa’, in De Kunstlinie (Esplanade 10) in Almere, zijn inmiddels gestart.

Almere krijgt een Social Sofa (mozaïekbank) in het kader van Orange the World!

Met strun van de gemeente Almere maakt Soroptimistclub Almere een Social Sofa, een mozaïekbank die op 8 maart 2024 (Internationale Vrouwendag) een plek in Almere zal krijgen. Soroptimistclub Almere vraagt jaarlijks aandacht voor  de campagne Orange the World, stop geweld tegen vrouwen en meisjes. Het thema in 2023 is “Veilig, overal en altijd”. Meer informatie vindt u hier.  

Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt te maken met geweld in haar leven, door alle lagen van de bevolking heen en in alle gemeenten en provincies. In veel steden staat er al zo’n Orange The World bank. Wilt u ons hiermee helpen? Het creëren van de bank is te volgen; u kunt een bezoek brengen aan de Kunstlinie waar in de “You Are Here- ruimte” gewerkt wordt aan de bank. Draagt u ook uw steentje bij? Dat kan door 20 steentjes voor € 5.00 te doneren via onderstaande QR code. Onze dank is groot, doneer en kom kijken!

Wethouder Froukje de Jonge droeg ook haar steentje bij.    We zoeken donateurs voor de gekleurde mozaïeksteentjes, die per 20 stuks worden verkocht voor € 5,-. In totaal is er € 1500,- nodig om de bank te kunnen bekleden. Als de donaties hoger uitvallen, komt dat uiteraard ten goede aan Orange the World.

    U kunt uw bijdrage doneren via de QR-code hiernaast of deze link naar de RABO-bank. U kunt met elke bank in Nederland betalen. 

    Er zijn vele helpende handen nodig om de mozaïekbank op tijd af te krijgen. De werkzaamheden vinden plaats in de “You Are Here-ruimte” van de Kunstlinie in Almere. Doet u ook mee? Van woensdag tot en met zondag werken we tussen 11.00 en 17.00 uur aan de bank. De Kunstlinie (officiële gastlocatie van Orange the World) stelt hiervoor een ruimte beschikbaar. U kunt hier ook een kijkje nemen om de bank alvast te bewonderen.