Kinderfonds Mama’s

Verspreid over heel Zuid-Afrika staan ruim 2.200 indrukwekkende, sterke vrouwen op voor de kinderen van hun land. Vanuit hun eigen buurt gaan zij het gevecht met armoede aan. Zij geven kinderen weer een betere toekomst.

In Zuid-Afrika berooft armoede miljoenen kinderen van hun toekomst. De MAMAS laten het er niet bij zitten! Zij ontfermen zich over de meest kwetsbare kinderen in hun eigen omgeving. Op de straathoek, in de garage, vanuit de achtertuin, in de lokale kerk.

MAMAS in alle maten

MAMAS zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Van kokkin tot huiswerkbegeleider, van peuterjuf tot projectleider. In bijna 60 projecten verspreid over heel Zuid-Afrika bevrijden ze met elkaar nu al meer dan 60.000 kinderen uit de gevangenis van de armoede.

Waarom MAMAS?

In Zuid-Afrika zijn het vooral de vrouwen die verantwoordelijkheid nemen en in actie komen om kinderen in barre armoede structurele zorg te bieden. In hun omgeving worden deze vrouwen respectvol ‘MAMAS’ genoemd. En wij doen dat ook, want deze titel past hen precies.

MAMA POWER

De kracht van moederliefde is ongekend. MAMAS weten wat een kind nodig heeft. MAMAS kijken niet weg als een kind in nood is. MAMAS nemen áltijd verantwoordelijkheid. Liefdevol, trouw en onverzettelijk. Wij noemen dat MAMA POWER!

Beweging van Hoop

Door heel Zuid-Afrika staan nu al 2.200 vrouwen op voor de armste kinderen van hun land. Samen vormen zij een Beweging van Hoop; een groeiende beweging die Zuid-Afrika van onderaf structureel verandert. Het is een keten van hoop voor miljoenen kwetsbare kinderen.

Samen sterk

Binnen die Beweging van Hoop vinden de MAMAS elkaar. Zij inspireren elkaar, steunen elkaar en wisselen kennis en ervaring uit. Ze hebben elkaar hard nodig om de overheid beter aan te spreken, nieuwe oplossingen en ideeën te ontwikkelen en steun van bedrijven te vragen. Samen staan ze sterker!

  • Club De Kop van Overijssel