Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Leeuwarden Noorderlicht

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Leeuwarden Noorderlicht

Club Leeuwarden Noorderlicht ondersteunt voor gemiddeld twee jaar een internationaal en/of een regionaal project. Door onze interesses, talenten en energie met elkaar te verbinden komen wij in aanraking met mooie inspirerende organisaties.

We zijn een jonge club, 29 jaar, op zoek naar onze identiteit. 

Ons profiel

Club Leeuwarden “Noorderlicht” is op 11 februari 1995 afgesplitst van Friesland-Noord. De club telt 20 leden, met een redelijke diversiteit aan beroepen en leeftijdscategorieën. Onze clubavonden zijn rond de 11e van de maand op wisselende locaties, zowel bij leden thuis als in horecagelegenheden. De clubavonden worden ingevuld door bijdragen van eigen leden of door externe sprekers. We zijn een jonge club, 29 jaar, op zoek naar onze identiteit. Hierbij hebben we ontdekt dat de service gedachte slechts een gevolg kan zijn en geen doel op zich. Ons motto sluit aan bij de quote van de Amerikaanse filosoof en voorvechter van de mensenrechten: Howard Thurman: “Don’t ask yourself what the world needs. Ask yourself what makes you come alive and then go do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

Onze missie is “ tot leven komen”. 

Nieuws en acties

Orange the World

Orange the World in Fryslân 2023

De internationale campagne ‘Orange the World’ duurt van 25 november tot 10 december. (Dag rechten van de mens). Wereldwijd wordt er actie gevoerd om een statement te maken tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd zullen gebouwen oranje uitgelicht worden. De kleur oranje staat symbool voor een stralende, optimistische toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Het thema van 2023 is: ‘Veilig, overal en altijd’

Dit jaar geeft wethouder Marianne Poelman het officiële startsein van de Friese campagne. Dit vindt plaats op 24 november van 16.00 – 17.00 uur op het Schaapmarktplein in Sneek.

Daisy Veenstra, bekend als de ‘rappende psycholoog’ op TikTok, is de host van de opening en treedt op. Haar raps gaan over emotionele thema’s , waarmee ze anderen, jongeren raakt of bewust maakt van iets dat gebeurt in de maatschappij.

Fier laat toont een korte film waarin bekende en onbekende mannen en jongens die zich als medestander profileren.

Een ervaringsdeskundige van Veilig Thuis en Stjoer deel haar verhaal.

Stichting Sociaal Collectief zorgt met een aantal groepen voor lekkere hapjes en delen tasjes uit met informatie.

Professionals van Veilig Thuis, Fier en GGD Fryslân zijn aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers

Tot slot zingt het koor De Reade Hoeke

Om 16.45 is er een wandeling via Grootzand naar de Waterpoort en om 16.55 is daar het startsein voor Orange the World.