Wij zijn een enthousiaste groep vrouwen die zich gezamenlijk inzetten voor de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Als jonge club bouwen we aan een stevige band met elkaar, met onze omgeving, de lokale samenleving en clubs en organisaties om ons heen.

Onze activiteiten
Om geld in te zamelen voor projecten die bijdragen aan onze doelen, organiseren wij verschillende activiteiten. We zetten hiervoor graag onze talenten in. Zo organiseren wij een:

 • Maatschappelijk Café
  Twee keer per jaar organiseren we een Maatschappelijk café waarin een deskundige uitnodigen om een actueel thema te bespreken. Onderwerpen waren: duurzame kleding, de werking van het brein en herkennen van eenzaamheid.
 • Theaterworkshop
 • Running Dinner
 • Verkoop diverse goederen op de jaarlijkse 'Vlegeldag Bennekom' en tijdens de 'Dickensfair Bennekom' . 

Vrouwen zetten stappen
Het motto van onze club is ‘Vrouwen zetten stappen’. Dat verklaart direct waarom wij op de jaarlijkse Vlegeldag een tweedehands schoenen verkoop organiseren. Dit motto sluit goed aan bij het internationale thema van de Soroptimisten Educate, Empower & Enable.

Jaarthema 'Ontdek, gebruik en geniet van talent'
Het jaarthema 2018/2019 is 'Ontdek, gebruik en geniet van talent'. Onze club bestaat uit een prachtige mix van vrouwelijk talent, iedere  vrouw met een eigen persoonlijkheid, kwaliteit en interesse. Dit jaar willen we onze talenten verder ontdekken en inzetten voor elkaar en voor onze club. Samen zijn we sterk, creatief, sociaal en professioneel.

Maandelijkse clubbijeenkomst
Onze clubbijeenkomst (meestal) op de 1e donderdag van de maand starten we met een gezamenlijk diner. De avond bestaat verder uit een programma en korte vergadering. In het programmadeel discussiëren we over een thema, volgen we een workshop, is er een gastspreker of vertelt een van de leden over haar werk. In een efficiënte vergadering wisselen we de ontwikkelingen binnen de club uit en maken we afspraken over onze activiteiten. Alle leden zijn actief in verschillende commissies.

Goede doelen
Elk jaar kiezen de leden de projecten voor de goede doelen. Wij hebben de opbrengsten gedoneerd aan:

 • Het naaiatelier voor vluchtelingen-vrouwen in Ede: vrouwen krijgen er wekelijks naailes krijgen en leren de  Nederlandse taal te leren. Het naaiatelier is opgericht en wordt begeleid door Greetje Appelman, lid van de club;
 • Een bibliotheek-systeem in Buriangi (Kenia) in samenwerking met My Book Buddy en met de lokale Soroptimisten;
 • Stichting Kinderen Karuna Jabalpur waardoor vier meisjes weer een jaar naar school kunnen.
 • School for Justice
 • Een ‘empowerment’-traject om de arbeids- en leefomstandigheden voor vrouwen, werkzaam in de Indiase kleding-industrie te verbeteren;               

Meer weten? Neem contact op via bennekomenbeekdal@soroptimist.nl of bezoek onze website: https://www.bennekomenbeekdal.com