Een warm welkom bij de Soroptimistclub Delft!

In vogelvlucht maak je kennis met ons: een actieve en ambitieuze club. Dat zie je terug in ons projectenwerk. We onderscheiden 2 soorten projecten: 

1.    Het structurele Klavervrouwproject

Onze clubleden vragen vrouwen uit hun vriendenkring, familie of werkomgeving om op een vaste basis een financiële bijdrage te leveren aan de klavervrouwprojecten. Hiermee ondersteunen we doorgaans vier initiatieven (twee in Nederland en twee internationaal) voor verbetering van het leven van vrouwen en kinderen. Dit vanuit de gedachte dat we samen sterker staan en vanuit het idee dat vele handen licht werk maken. Klavervrouwen zijn vriendinnen van de Soroptimistclub Delft.  Heb je vragen en/of wil je een theedoek kopen neem contact op via klavervrouwdelft@gmail.nl

2.    Projecten voor eenmalige ondersteuning

een kort en krachtig projectje in het kader van de Corona crisis!

Twee weken geleden ontving het Clubbestuur van de Unie een verzoek of we niet iets extra’s konden doen voor vrouwen die het extra moeilijk hebben deze dagen. Daartoe had het Uniebestuur contact opgenomen met een expert in huiselijk geweld, en dat is ons aspirant-lid Mariet Lohman! In overleg - en met inachtneming van wat in dit Corona tijdperk kan - is besloten om verwenpakketjes samen te stellen voor vrouwen die ”ondergedoken” zitten vanwege huiselijk geweld. Vrouwen die alles hebben moeten achterlaten, hun simkaart hebben moeten inleveren zodat ze “niet te vinden zijn” en in een vreemde woonplaats in een opvanghuis of anoniem flatje verblijven, vaak met hun kinderen. Ze hebben al weinig vrijheid en die wordt door de Corona pandemie nog verder beperkt. Deze vrouwen zouden we door een verwenpakket een hart onder de riem kunnen steken. De projectcommissie stemde in met deze actie, alhoewel het natuurlijk geen structurele hulp is. De fondsenwervingscommissie vond het een goede bestemming van het geld wat met de laatste amaryllis actie is opgebracht, en dus is er contact opgenomen met Perspektief, de organisatie die in Delft de opvang voor deze vrouwen regelt. In Delft zitten 8 vrouwen met in totaal 10 kinderen in deze Code Rood opvang, in appartementjes in de Voorhof en Buitenhof. Laurien heeft voor deze 8 vrouwen en hun kinderen individuele pakketjes samengesteld, met o.a. een lekkere douchegel en bodylotion, een mooi tijdschrift, nagellak, en voor de kinderen ieder een cadeautje, passend bij hun leeftijd. Alles in een mooi tasje en met een prachtige kaart, gemaakt door Karin J.! Afgelopen vrijdag zijn de pakketjes afgeleverd bij Perspectief, en de eerste 5 zijn dezelfde dag nog rondgebracht. De contactpersoon van Perspektief stuurde dezelfde dag de volgende feedback:
“De reacties waren hartverwarmend. De vrouwen vertelden dat het hun goed deed en zij vonden het superlief. Ik kreeg een spontane knuffel van een meisje van 12, die heb ik maar geïncasseerd, ze had me toch al vast. Dit ter illustratie hoe goed jullie initiatief ontvangen is. Ook namens mijn team en ik super bedankt voor dit gebaar!”
 

 

Helaas dit jaar uitgesteld: een jaarlijks succes is de Soroptimistkraam op de Koningsdag-Vrijmarkt. Clubleden verzetten dan bergen werk bij de verkoop van  tweedehands spullen. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel in Delft. 

 

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Mail dan naar delft@soroptimist.nl

We zetten ons ook in 2019-2020 in voor 'Positieverbetering van vrouwen en meisjes'

Bestuur 2019-2020

President:  

Laurien Willemse

Vice-president:

Dimphy Wilms

Secretaris: 

Christiana Haude

Secretaris Convo:

Froukje Idsardi

Penningmeester:

Marianna Marras

PPI:   

Karin Jense

   
   
   
   
   
   


Club Delft bezit de ANBI-status.
 

anbi-logo.JPG

Verantwoording ANBI status 2015-2016 (98,7 KB)

 

Verantwoording anbi-status (317,6 KB)