Projecten die wij in 2019-2020 steunen:

Stichting Por Eso! 

Stichting Por Eso! zorgt structureel voor gezonde voeding in dorpen hoog in de Peruaanse Andes. Door samen met ouders, leraren en leerlingen schoolmoestuinen aan te leggen, tuinkassen en eetzalen te bouwen en tuinbouw-en kookles te geven. Momenteel doet de stichting dit in 13 dorpen en meer dan 1.000 leerlingen eten hierdoor gezond. S.I.Club Walcheren stortte al een startbedrag van 2.000 euro en hoopt die de komende tijd via fundraising aan te kunnen vullen tot het gewenste bedrag van 5.500 euro. Meer weten? Kijk op www.poreso.org.

Zeeuws project

Ook in 2020 komt er weer een Filmfestival voor Kinderen met als thema kinderrechten. Dit organiseren we in samenwerking met Unicef en de overige Zeeuwse Soroptimistenclubs. Meer info volgt.

Overige projecten die we steunen:

  • Onze club steunt ook twee goede doelen van de Unie van Sortoptimisten: slachtoffers van prostitutie, die via de Stichting “Free a girl” een rechtenstudie kunnen volgen aan de School for Justice in India. Verder het Europese “My book Buddy”. Het doel is om in 62 landen het analfabetisme terug te dringen.
  • De "Presedents Appeal" is in 2017-2019 Women, water and Leadership. Meer info lees je hier.

 

Projecten die wij in 2018-2019 steunden:

Stichting Por Eso! 

Zie info hierboven. Donatie dit verenigingsjaar: € 2.000.

Jubileumjaar 2019: Samen Varen!

Speciaal voor ons 70-jarig bestaan, dat we op 11 mei 2019 vierden samen met club De Bevelanden, is ook een goed doel uitgekozen. Tijdens ons Jubileumfeest hebben we geld ingezameld voor Stichting Samen Varen. Zij organiseren een gratis vaarvakantie van een week voor vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. De doelgroep is vrouwen met een sociale achterstand in de maatschappij, die een weekje genieten op het schip 'Prins Willem Alexander' dus goed kunnen gebruiken! We hebben in totaal € 5.700 mogen doneren! 

Schermafbeelding 2019-05-12 om 12 mei 2019  10.14.18.png

Zeeuws project

Filmfestival voor kinderen met als thema kinderrechten. Dit organiseren we in samenwerking met Unicef en de overige Zeeuwse Soroptimistenclubs. Op 07 februari 2019 wordt de film BEKAS (Zweeds-Iraakse film 2012, regisseur Karzan Kaders) vertoond in theater fiZi te Zierikzee. Bekijk hier alvast de trailer! Onze bijdrage: € 500.

Overige projecten die we steunen:

  • Eenmalig bedrag van € 700 voor de inzet van een tolkentelefoon voor de basisschool “Het Element” in Middelburg. Na één jaar evalueren we dit en ondersteunen dan eventueel een tweede jaar.
  • Eenmalig bedrag voor de Jeugdtheaterschool Zeeland i.s.m. Stichting Arduin. Donatie: € 500.
  • Eenmalig bedrag voor Amref Flying Doctors. Deze organisatie werkt aan een betere gezondheid van jonge vrouwen in Afrika.
  • Eenmalig bedrag voor Stichting Fondation ADAVOC-Congo, die zorgt voor een dagelijkse maaltijd op school voor alle leerlingen in het dorp Chombo. Donatie: € 1.000.
  • Eenmalig bedrag voor de Stichting Antonius Watoto, het geld wordt gebruikt voor de bouw van een classroom op het terrein van Macharia Primaryschool Kenya. Donatie: € 1.000.

 

Projecten die wij in 2017-2018 steunden:

Humanitas Kinderkamp Zeeland

Het Humanitas kinderkamp Zeeland draait al bijna 40 jaar op volle toeren. De 80 kinderen die elke zomer meegaan, zijn kinderen die 'er eens tussenuit moeten'. Club Walcheren ondersteunde dit kamp in 2017 met een donatie van 5.000 euro en in 2018 eveneens met € 5.000. Hiermee dekken we ongeveer 1/4e van alle kosten.

Het kinderkamp wordt elk jaar opgeslagen op het scoutingterrein in Veere en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar. Het kamp zit elk jaar weer vol bruisende activiteiten. Een week lang kunnen de kinderen genieten van gevarieerde programma's die georganiseerd worden door 35 vrijwilligers.

Meer weten? Kijk op de website van Humanitas Kinderkamp.

 

2018-05-22 Humanitas Kinderkamp 2.JPG

 

IMG_5487.JPG

 

School for Justice

De School for Justice is een baanbrekend initiatief van Free a Girl en Free a Girl Movement in India. De School for Justice leidt meisjes, die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, op tot advocaat of officier van justitie. Het doel van de school is dat de straffeloosheid van de daders in India wordt aangepakt door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen zodat er in de toekomst minder slachtoffers worden gemaakt en de meisjes die aan de opleiding deelnemen, een betere toekomst krijgen. Meer info vind je hier.

 

scool for justice.png