Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland

Soroptimist Club Haarlem-Kennemerland werd op 10 mei 1995 opgericht en telt op dit moment 34 leden.

Onze leden zijn actieve vrouwen van alle leeftijden, die vol in het leven staan, zakelijk relevante posities bekleden of bekleed hebben, en hun uitgebreide netwerk met elkaar delen en inzetten voor goede doelen én voor elkaar.

Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Al onze activiteiten staan in het teken van Action (In Beweging), Awareness (Bewustwording) en Advocacy (Belangenbehartiging).

Ons motto: ‘Als raken verbinden wordt, volgt delen vanzelf’.

Soroptimist club Haarlem-Kennemerland komt elke maand bij elkaar bij een van de leden thuis. Daar wordt geborreld, bijgepraat, gelachen, gegeten en vergaderd.

Ons profiel

Soroptimist club Haarlem-Kennemerland bestaat officieel sinds mei 1995. Maar eigenlijk was de club er al eerder. Want in het voorjaar van 1992 besloten vijf leden van de Soroptimist club Haarlem en Omstreken zich af te splitsen om een eigen club te beginnen. Sindsdien komen we elke maand bij elkaar bij een van de leden thuis. Daar wordt geborreld, bijgepraat, gelachen, gegeten en vergaderd. Met behulp van de kookcommissie  verzorgt de gastvrouw van die avond de borrel en het diner. Na de vergadering volgt een presentatie van een van de leden of een gastspreker in het kader van een jaarlijks wisselend thema. 

Als club zetten wij ons actief in voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes. Want uiteindelijk willen we dat het iedere vrouw in vrijheid de kans krijgt zich volwaardig in te zetten voor een duurzame, vreedzame wereld.

Soroptimist club Haarlem-Kennemerland steunt projecten en organisaties die iets heel concreets doen op het gebied van onderwijs, het stoppen van geweld tegen vrouwen, het verbeteren van de economische zelfstandigheid van vrouwen, voedselzekerheid, een betere (toegang tot) gezondheidszorg, het bevorderen van duurzaamheid, conflict- en vredesoplossingen en het verlenen van ondersteuning bij rampen.