13/14 juli 2019 Historisch Festival in Doorn

festival Doorn.jpg

Jolanda Boere Lid Soroptimistclub Utrecht Nedersticht. treedt op als Aletta Jacobs bij het Historisch Festival in Doorn. Zie  www.historischfestivaldoorn.nl

Ik doe dit omdat ik als hobby aan Living history doe: het uitbeelden van de geschiedenis. Ik ben lid van de re-enactment groep “Dames en Heren van Toen” (zie  www.livinghistory.nl  of facebook ) en wij beelden het burgerleven uit van de periodes 1910 - 1920 en 1938 - 1945. Onze ‘specialiteit’ is de Anti Oorlograad en vrouwenkiesrecht. We proberen zo authentiek mogelijk gebeurtenissen uit die periodes uit te beelden. We willen juist minder bekende gebeurtenissen / bewegingen laten zien aan de bezoekers, zoals de anti oorlograad (waar de Vereniging voor Vrouwenkiesrecht ook deel van uitmaakte) en de beweging voor meer vrouwenrechten. Bij veel evenementen met re-enactors wordt vanuit het miltairisme opgetreden. Wij laten dus juist de andere kant zien (Anti Oorlograad) en andere maatschappelijke ontwikkelingen en dat het niet alleen de vrouwen waren die daarbij voor hun rechten op kwamen. Er was ook een Mannenbond voor Vrouwenkiesrecht.

Met vriendelijke groet,
Jolanda Boere
Lid Soroptimistclub Utrecht Nedersticht.

18-20 oktober Young Feminist

Young Feminist.jpg

 

Ben jij een jonge feminist vol goede ideeën en vooral veel dadendrang? Geef je dan op voor het NVR Young Feminist Weekend van 18 tot en met 20 oktober. Dan zul je zien: jij bent niet de enige die veranderingen wil realiseren.

Lees meer.

 

November 2019: 4-daagse workshop EWL European Women’s Lobby

logo European women's lobby.png

Ben of ken jij een jonge feminist, tussen de 18 en 30 en wil jij OOK streven naar gelijkheid van vrouwen en mannen? En wil je weten hoe je meer jonge vrouwen hierbij kunt betrekken? Maak dan kans op het bijwonen van een 4-daagse workshop door EWL European Women’s Lobby, in Brussel, November 2019.
*Meld je aan voor 8 juli.*
Klik hier voor meer info.       
Website EWL

27 juni 2019: NVR FEM Talks 

de (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken

nvr fem talks.jpg

Graag nodigen we u uit voor de NVR FEM Talk op donderdag 27 juni *: de winst van werk en de waarde van zorg, de (financiële) consequenties van het kiezen voor zorgtaken. Vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal gaan we in dialoog met elkaar.

Download hier de uitnodiging met het programma >>  
Meld u zich hier aan >> 

Waarom kiezen vrouwen massaal voor deeltijdwerken? Maken we de keuze op basis van de juiste informatie? En welke rol speelt wetgeving en beleid hierin? Op welke manier speelt de keuze voor deeltijdarbeid als zich (nieuwe) zorgtaken aandienen? Zijn er alternatieven? En hoe verhoudt dit zich tot financiële/ economische zelfstandigheid van vrouwen?

Vanuit verschillende perspectieven: financieel, persoonlijk en internationaal gaan we in dialoog met elkaar. In het eerste deel vertellen deskundigen de feiten en fabels van deeltijdwerken, en delen 3 krachtige vrouwen hun persoonlijke verhaal. In de deelsessies gaan we met elkaar aan de slag om de kennis en informatie te vertalen naar concrete oplossingen voor drie casussen: een alleenstaande moeder, een mantelzorger en een nugger (niet-uitkeringsgerechtigde). Wat kunnen vrouwenorganisaties voor hen betekenen?

Deze FEM Talk wordt samen georganiseerd met lidorganisaties Dona Daria en WOUW Amsterdam.

Praktische informatie 
Tijd: 10.00 - 13.15 - met aansluitend een borrel 
Graag hier vooraf aanmelden >>
Kosten: geen
Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag 

*In verband met een staking in het openbaar vervoer is deze FEM Talk verplaatst van 28 mei naar donderdag 27 juni.