Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Historische doorbraak vredesproces Israël – Palestina

Eerste Soroptimistclub in Palestina ondersteund door Israëlische club.

vrede-tussen-israel-en-palestina-17548004.jpg

In Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, wordt, met ondersteuning van SIclub Haifa, een nieuwe Soroptimistclub opgericht. Dit besluit, op initiatief van de Noorse club Trontheim, werd goedgekeurd op de SIE Vergadering van Gouverneurs in Luzern, waar 270 Soroptimisten uit 27 landen aanwezig waren. Soroptimist International is een NGO die geen politiek bedrijft of politieke uitspraken doet. De oprichting van club Ramallah valt binnen de doelstelling: verbetering van de positie van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. De leden van de nieuwe club gaan zich ook hiervoor inzetten.

De samenwerking tussen de leden van club Haifa en de toekomstige club Ramallah is een van de vele samenwerkings-projecten die vrouwen in het door onlusten geteisterde gebied worden ondernomen. Soroptimist International Europa is verheugd dit initiatief te kunnen ondersteunen.

Vind je het leuk wat je hebt gelezen? Deel het met je vrienden op

facebook_circle-512.png
twitter-logo-final.png