Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

  Soroptimistclub Ede haalt recordbedrag binnen tijdens een zeer geslaagde 13eeditie van Movie and More16.475 euro: het hoogste bedrag dat tot nu toe door een Soroptimist Club werd opgebracht voor dit doel. De biopic over de beroemde juriste Ruth Bader Ginsburg, sloot wonderwel aan bij het goede doel: Empowerment of women and girls. 

  In Nepal en India kunnen voormalige kindprostituées een nieuwe richting aan hun leven geven dankzij de recordopbrengst van 16.475 eurovan de Soroptimist Club Ede. Op 5 maart 2019 kwamen bijna 700 filmliefhebbers – inclusief de Edese wethouders Hester Veltman en Willemien Vreugdenhil  en leden van het Uniebestuur- naar Pathé Ede voor de 13eeditie van Movie and More. 

  Harriët Aans, freedom fighter van Free a Girl Foundation, bedankte namens de uit de prostitutie bevrijde meisjes de Soroptimisten, bezoekers en sponsors die samen dit bedrag bijeen hebben gebracht. De gekozen film – de Nederlandse voorpremière van On The Basis of Sexover de beroemde juriste Ruth Bader Ginsburg – sloot wonderwel aan bij het goede doel.  Empowerment van vrouwen en meisjes is daarbij het sleutelwoord.

  Movie and More publiek.jpg

  Met deze opbrengst heeft Soroptimist Club Ede een substantiële bijdrage geleverd aan het gezamenlijke meerjarige project School for Justice, van Free a Girl in samenwerking met Nederlandse Soroptimistclubs in India en Nepal. School for Justice leidt meisjes die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, op tot advocaat, rechter, politievrouw, journalist of sociaal werker. Het project is een stap naar verbetering van de rechten van de vrouw in die landen. 

  Qua opbrengst en bezoekersaantallen is dit in elk geval de meest succesvolle editie tot nu toe geweest. Van de 700 bezoekers namen ook 240 bezoekers deel aan het buffet dat voor een groot deel werd gesponsord door Food of Cultures uit Wageningen.  Onder hen ook vele leden van andere Soroptimistclubs, van dichtbij maar ook vanuit hele andere delen van het land.  Soroptimist Club Ede bedankt alle 65 sponsoren, voor hun bijdrage in geld of in natura, inclusief hoofdsponsor Van Veen Advocaten en het Algemeen Fonds van onze Unie.