Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Water als opstap tot empowerment van vrouwen. SI president in uitzending France 24

  Soroptimist International president Mariet Verhoef uitgenodigd bij TV France 24 n.a.v. haar optreden op de Internationale Waterconferentie in Parijs.

  Internatial Waterconference 2019.jpg

  Op de UNESCO International Water Conference sprak SI president Mariet Verhoef Cohen de afsluitende speech voor het panel 'Thirsty for Change: Promoting a Gender-Responsive Approach to Achieve Water Security’. In dat kader werd zij ook uitgenodigd door de Franse zender France 24 voor een interview, samengevat als : Women needed as 'agents of change' to tackle global water scarcity http://a.msn.com/09/en-au/AABi5Qx?ocid=se.

  Als voorzitter van Women for Water Partnership zette Mariet Verhoef Cohen zet zich al jarenlang in op het gebied van waterprojecten. Gedurende haar presidentschap 2017-2019 is zij actief op meerdere continenten met verschillende water-gerelateerde projecten. Meer weten?  https://www.soroptimist.nl/nl/wwl/ 

  Tijdens het interview liet zij niet na te benadrukken dat gendergevoelige oplossingen absoluut noodzakelijk zijn als het gaat om problemen van waterschaarste en sanitaire voorzieningen. Volgens de VN besteden vrouwen en meisjes wereldwijd 200 miljoen uur per dag aan het verzamelen van water en "200 miljoen uren die je dus niet kunt besteden aan onderwijs, economische ontwikkeling, aan banen", legt zij uit. 

  Aangezien vrouwen fungeren als hoofdgebruikers en suppliers van water in huishoudens, zijn oplossingen nodig die in hun behoeftes voorzien, en de door mannen gedomineerde waterindustrie is daarbij voor eerder een belemmering dan een hulp, aldus Verhoef-Cohen.