Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Lid club Ede benoemd als hoogleraar aan WUR

 • door nieuws
 • 31 augustus 2019

  Luisa Trindade, Universitair Hoofd Docent (UHD) bij Plant Breeding is benoemd tot persoonlijk hoogleraar aan de WUR (Wageningen Universiteit & Research).

  Benoeming Louisa Trindade.jpg

  Prof.dr. Luisa Trindade (Lissabon, 1971) studeerde Plantenveredeling aan de Technische Universiteit van Lissabon waar ze in 1995 afstudeerde. Een tweede master behaalde ze cum laude in 1998 aan de Universidade do Minho, Braga, Portugal in Microbiële moleculaire genetica. Daarna maakte ze de overstap naar Wageningen waar ze in 2002 promoveerde in de Plantenveredeling. Na enkele postdocposities werd Luisa Trindade groepsleider Biobased Economy en Universitair Docent om zes jaar later benoemd te worden tot Universitair Hoofddocent Plantenveredeling.

   

  In haar onderzoek in Wageningen concentreert prof. Trindade zich op veredeling van gewassen voor een circulaire biobased economie. Haar belangrijkste expertise ligt op plantencelwanden en vezelgewassen zoals miscanthus, hennep en maïs. Ze legt zich toe op de ontwikkeling van gewassen die efficiënter zijn in het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals water en voedingsstoffen en ze streeft naar het benutten van de volledige biomassa van een gewas voor de verschillende toepassingen. Voor het ontwerpen van dergelijke gewassen is kennis uit plantenfysiologie en genetica, conversietechnologie, consumentenvoorkeuren en andere disciplines vereist. Ze vindt in Wageningen dan ook de juiste voedingsbodem om al deze expertises te combineren.