Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Orange the World: ook witte vlekken worden ingekleurd!

Twee ministers aanwezig bij de aftrap van de campagne

 • door nieuws
 • 12 september 2019

  Inmiddels doen zo’n 20 overheden definitief mee en op veel plekken zijn de contacten gelegd al moet het  eindbesluit nog vallen. Het nationale aftrapmoment zal plaatsvinden in de aanwezigheid van twee ministers: de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Voor nadere informatie zie onze Orange the World pagina.

  Orange hand stopviolence.jpg

  Inmiddels hebben we van bijna 20 overheden een definitieve reactie binnen op de vraag of ze mee doen met het Oranje uitlichten van een gebouw of object. Het uiterste Noorden doet voor het eerst mee, in het zuiden is het nog wat stil.  Op veel plekken lopen contacten, al dan niet via de Soroptimisten, en moet het besluit nog vallen. Om de besluitvorming te ondersteunen zal vanuit UN Women binnenkort dit infosheet worden toegezonden. 

  Het nationale aftrapmoment vind waarschijnlijk ergend centraal in Nederland plaats. Om 19.00 uur, in de aanwezigheid van twee ministers: Minister Ingrid van Engelshoven en Minister Sigrid Kaag.

  Op zoek naar ondersteunende acties? Kijk op https://soroptimist.nl/nl/orange-the-world/ voor suggesties.