Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

“WE STAND UP FOR WOMEN” – zeker tijdens #16daysofaction

 • door nieuws
 • 21 november 2019

  Met bovenstaand motto roept Soroptimisten.eu Presidente Anna Wszelaczyńska vrouwen op tot solidariteit en actie. We stand up for women - een krachtige oproep om voor de rechten van vrouwen in de bres te springen.

  Nog steeds wordt overal ter wereld de rechten van vrouwen geschonden door niet alleen óver haar, maar ook vóór haar te beslissen. Dit gebeurt in huiselijke kring, maar helaas ook op het allerhoogste niveau. Beleidsmakers en presidenten van landen, ook westerse, bedenken zomaar nieuwe wetten en regels die zeer nadelig kunnen zijn voor de vrouw en haar leefomstandigheden.

  Het is nu aan ons allen, mannen, vrouwen, beleidsmakers van organisaties en gemeenten van Nederland om duidelijk te maken dat we pal moeten staan voor vrouwenrechten; zoals bijvoorbeeld het recht op de zelfbeschikking van vrouwen en het recht op gelijke behandeling. En, last but not least, laten we zorgen dat er een einde komst aan het nog steeds structurele geweld tegen vrouwen en meisjes.

  Hoe dan? ORANGE THE WORLD!

  Overal ter wereld komen van 25 november tot en met 10 december  #16daysofaction steden in actie en kleuren iconische gebouwen oranje. Dat gebeurt om mensen wakker te schudden en er op te wijzen hoe ernstig en structureel dat geweld nog steeds is. Of het nu gaat om vrouwenhandel, vrouwenbesnijdenis, of verkrachting als oorlogsstrategie of structureel huiselijk geweld.  In Nederland werken vrijwilligers van SoroptimistZonta en UNWOMEN samen met gemeenten en provincies om het probleem van geweld tegen vrouwen en de noodzaak daar iets tegen te doen hoog op de agenda te plaatsen.

  SOROPTIMIST INTERNATIONAL OF EUROPE;

  For almost a century now, Soroptimists have been working to eliminate violence against women and girls and ensure women’s participation in conflict resolution. We execute projects to respond to, prevent and eliminate violence against women across the globe. Efforts include building shelters, aiding victims of violence, providing counselling services, lobbying for improved prevention programmes and policies and raising awareness of this problem.

  Many of our projects are conducted in collaboration with local and national governments, policy makers, and other organisations/institutions working towards the elimination of violence against women through improved prevention and response strategies and programmes.

  Human trafficking is one of the major violation of human rights in the modern world. It is prohibited by the EU Charter of Fundamental Rights and defined by the Treaty on the Functioning of the European Union as a particularly serious form of organised crime. It is an example of modern slavery which destroys families and lives. Victims, usually women, are transported and coerced into exploitative conditions such as sexual exploitation, forced labour, begging, criminal activities, and even the removal of organs.