Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Ruim €1.300,-- naar Zomerprogramma Buddy to Buddy Zutphen

    Soroptimisten club Zutphen ondersteunen programma om jonge vluchtelingen/statushouder uit isolement te halen.

    Op donderdag 16 juli overhandigden twee Soroptimisten van club Zutphen een cheque van ruim € 1.300,--  aan stichting Buddy to Buddy. Dit gebeurde tijdens de feestelijke aftrap van het zomerprogramma voor jongeren.

    Het bedrag is bedoeld voor materiaal voor het zomerprogramma, dat Buddy to Buddy samen met Villa Vleer organiseert om jonge vluchtelingen en statushouders uit hun sociaal isolement te halen. Deze jongeren raken al vrij snel in een sociaal isolement, maar door de coronacrisis is dat nog verergerd. Buddy to Buddy, gemeente Zutphen en de Internationale Schakelklas wilden hier wat aan doen. Samen met Villa Vleer heeft Buddy to Buddy een zomerprogramma samengesteld. Tijdens de matchingslunch op 16 juli zijn veertien jongeren uit de Internationale Schakelklas gekoppeld aan veertien Nederlandse jongeren. De komende acht weken volgen zij het zomerprogramma van Buddy to Buddy.

    Met de financiële bijdrage van de Soroptimisten kunnen er materialen aangeschaft worden voor de activiteiten van dit zomerprogramma. Soroptimistclub Zutphen steunt Buddy to Buddy sinds 2018 op verschillende manieren: enkele leden zijn zelf buddy en er worden ontmoetingen georganiseerd. Nu was de vraag om het zomerprogramma financieel te ondersteunen.

    Het bedrag is bij elkaar verdiend in de “Mondkap-salon”. Enkele Soroptimisten hebben in coronatijd op bestelling mondkapjes genaaid, in allerlei stijlen van tijgerprint tot herendesign. De opbrengst hiervan werd aangevuld door het Algemeen Fonds van de landelijke Soroptimisten. Zo kon er op 16 juli bij de matchingslunch ruim 1300 euro overhandigd worden aan Buddy to Buddy.