Cookie melding

Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Petitie Orange the World 2020 – Iedereen moet geweld kunnen melden, altijd en overal!

  Een oproep aan de politiek voor een eenduidig systeem om veilig en simpel geweld te melden. Samen kunnen we er voor zorgen dat een roep om hulp ook gehoord kan worden. Teken ook!

  petitie.jpg

  De juiste hulplijn vinden en durven inschakelen is bepaald niet gemakkelijk in Nederland. Onderdeel van de Orange the World campagne wordt daarom een petitie die oproept tot actie inzake laagdrempelig melden en passende hulp voor alle vormen van geweld. Deze zal aan de Tweede Kamer en de betrokken ministeries worden aangeboden worden,. Laten we samen zorgen dat de politiek niet om ons heen kan. 

   

   

   

  Petitie Orange the World 2020

   

  Iedere vrouw moet iedere vorm van geweld kunnen melden!

   

  Helaas is het in Nederland nog altijd niet mogelijk voor iedere vrouw om iedere vorm van geweld op een laagdrempelige manier te melden, en dan de hulp te krijgen die ze nodig heeft.

   

  Wij roepen de regering op om te zorgen voor:

   

  1.  Laagdrempelig melden van alle vormen van geweld

  Iedere vrouw die met geweld te maken krijgt moet, desgewenst anoniem, terecht kunnen bij een algemeen bekende hulplijn; één telefoonnummer en één actuele website met informatie. Niet alleen voor geweld achter de voordeur, maar ook voor bijvoorbeeld cybergeweld en seksuele intimidatie op het werk of op straat. Deze hulplijn moet op verschillende manieren bereikbaar zijn; per telefoon, email, website en chat, om het slachtoffers zo makkelijk mogelijk te maken om hulp of advies te vragen.

   

  2. Passende hulp voor alle vormen van geweld

  Iedere vrouw moet adequaat advies en passende hulp kunnen krijgen voor alle vormen van geweld, waarbij altijd rekening gehouden wordt met haar wensen. Onder andere moeten er voldoende opvangplekken zijn voor vrouwen, en moet er meer geïnvesteerd worden in preventie en het voorkomen van recidive, onder meer door middel van voorlichting voor jongens en mannen.

   

  Om te tekenen en meer informatie klik HIER