Banner.png

Het is onvoorstelbaar: nog altijd blijven meisjes weg van school als ze ongesteld zijn. Zij kunnen geen maandverband betalen. Soms gebruiken meisjes bananenbladeren of oude lappen. Ongelooflijk! Volgens onderzoek van de VN is ongesteldheid een belangrijke reden voor schooluitval in Afrika.

Wij willen daar graag iets aan doen en hebben daarvoor jullie hulp nodig. Soroptimistclub Arnhem-Oost is onderdeel van een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet om de leefomstandigheden van meisjes en vrouwen te verbeteren.

Ons doel is om meisjes in Uganda naar school te laten gaan, ook als zij ongesteld zijn. Hiervoor werkt  onze club samen met stichting AFRIpads Foundation in Bilthoven. Deze stichting werft gelden voor de productie en gratis verspreiding van herbruikbaar maandverband in landen als Uganda, Kenia en Malawi. Het idee is net zo simpel als het product zelf. Zorgen dat meisjes in achterstandsgebieden de beschikking krijgen over hygiënisch en herbruikbaar maandverband waar ze ruim een jaar mee toe kunnen. Helpt u mee? Al voor € 5 helpt u een meisje aan veilig en duurzaam verband. Geen geld als je bedenkt hoeveel goeds dat betekent voor haar persoonlijke ontwikkeling.

 

3 luik-2.jpg

 

Op 11 oktober 2020, Wereldmeisjesdag, gaat Soroptimistclub Arnhem-Oost met uw bijdrage een mooi bedrag doneren aan AFRIpads in Uganda.

Heel veel dank namens,

Soroptimistclub Arnhem-Oost

doneer-knop.jpg

DONEER HIER VOOR AFRIPADS

NB: Donaties worden één op één door onze club geschonken aan de AFRIpads Foundation. De Foundation draait volledig op vrijwilligers en heeft een ANBI keurmerk.