SI-Nijmegen heeft besloten dat de opbrengsten van de diner acties zijn voor het School for Justice project. Het project is een mogelijke stap naar verbetering van de rechten van de vrouw in India en sluit ook direct aan op het internationale thema "Educate to lead".

Het doel van de school is dat de straffeloosheid van de daders in India wordt aangepakt door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen zodat er in de toekomst minder slachtoffers worden gemaakt en de meisjes die aan de opleiding deelnemen, een betere toekomst krijgen.

De School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau en biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende Rechten studie om zo hun Bachelor of Law te behalen. De School for Justice werkt samen met één van de beste universiteiten van India en biedt zo een uniek programma.

De eerste – zeer gemotiveerde – klas van 2017 begint binnenkort aan de opleiding en Free a Girl heeft grote ambities om het programma de komende jaren verder uit te breiden. Wij willen hiermee de straffeloosheid van de daders aanpakken en tegelijkertijd de problematiek van kinderprostitutie onder de aandacht brengen.