Lustrum kunstproject 2019-2021

Lustrum kunstproject 2019-2021

In 2019 zijn 25 kunstenaars  uit Veenendaal, Rhenen en ook daar buiten vol enthousiasme en volledig belangeloos begonnen met het vormgeven van ons prestigieuze lustrumkunstproject. Met als opdracht: ‘Verwerk of bewerk het speciaal voor ons lustrum ontworpen logo, een vogel in de vorm van een V, op eigen wijze in een kunstwerk dat we- na eerst een gezamenlijke expositie tijdens de kunstroute Veenendaal- in het najaar willen veilen voor het goed doel’.

Het kunstproject is daarmee een van de activiteiten die wij in het kader van ons 25 jarig bestaan organiseren. De totale opbrengst van deze activiteiten komt ten goed aan ons lustrumproject Ruby and Rose. Deze stichting werft fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het geven van voorlichting daarover.  Uitvoering

  Het staat de kunstenaars vrij om te werken met materialen naar keuze; steen, hout, glas, textiel of verf. Dit zorgt ervoor dat kunstenaars uit alle disciplines aan het project kunnen meewerken, er een grote verscheidenheid aan uitvoeringen mogelijk is en kunstwerken van formaat ontstaan. Dat kwaliteit daarin de boventoon voert staat vast; de deelnemende kunstenaars genieten in hun discipline hetzij lokale, hetzij regionale, landelijke en/of zelfs internationale bekendheid.

  Voortgang

  Het project kende een flitsende start. De eerste zeer verrassende kunstwerken zagen – volgens planning – in januari en februari 2020 al het licht. Op dit moment is de helft van de verwachte kunstwerken binnen.

  De resultaten en voortgang zijn te volgen op onze FB-, Twitter- en Instagramaccounts en natuurlijk op deze website.

  Diverse kunstenaars laten ook zelf hun resultaten en vorderingen zien op de eigen social media en websites.

  Met dank aan de organisatoren van ‘Beeldend Veenendaal’, de jaarlijkse tentoonstelling voor niet-professionele Veenendaalse kunstenaars, waren – zowel in de aanloop als tijdens deze tentoonstelling – de eerste resultaten in maart 2020 te zien in de etalage van de expositielocatie van ‘Beeldend Veenendaal’, het voormalige pand van Vroom & Dreesman in de Corridor in Veenendaal.

  En toen was er Corona.

  De tentoonstelling vond wel later plaats dan gepland. En dan ook nog volgens de Coronaregels en zonder officiële opening. De belangstelling van het publiek was er niet minder om. Onze vogels trokken zich van Corona niks aan.

  De ‘Kunstroute Veenendaal 2020’ blijkt onder de Coronamaatregeling niet te organiseren en wordt uitgesteld tot september 2021. En die beslissing gooit ook onze planning in de war.

  Hoe nu verder?

  Gezien de genereuze medewerking en uitstekende samenwerking met de organisatoren van De ‘Kunstroute Veenendaal 2020’ hebben wij besloten ons te conformeren aan hun planning. En dus gaan wij nog een jaartje door met ons project. In die zin dat zich mogelijk nog meer kunstenaars zich aansluiten en de kunstenaars die volgens planning nog met hun werk bezig zijn of nog moeten beginnen wat ruimer in tijd komen te zitten.

  De Kunstveiling gaat door en wel op donderdag 7 oktober 2021!

  De deelnemende kunstenaars zijn:

  Sylvia BartenBeton en mozaïekwww.sylvi-art.nl
  Erik en Justa BaumannGlasfuzenwww.baumann-baumann.nl
  Gea BreeschotenSchilderkunstwww.geabreeschoten.nl
  Ellen BronkBeeldende kunst 
  Biek van GalenBeeldhouwkunstwww.beeldenvanbiek.com
  Jochina van Kruistum, Schilderkunstwww.jochina.nl
  Carla van LaarTextiel 
  Jacqueline LincewiczMozaïekwww.mozajac.jouwweb.nl
  Jan en Pauline MatthesiusSieraden en objectenwww.dubbelop.nl
  Jeanny van Rooij,Toegepaste kunst 
  Minke StookKeramiekwww.stook97.nl
  Pauline VroomSchilderkunstwww.paulinevroom.nl
     
     
  De BombardonSchilderkunstwww.debombardon.net
  Nelleke BosBeeldende kunstwww.nellekebos.nl
  Irma FrijlinkTextielwww.irmafrijlink.nl
  Karin de JongeKeramiekwww.katharinadejonge.nl
  Sander van Laar,Fotografiewww.sandervanlaar.nl
  Madeleine LastTextiel 
  Joke van LeeuwenKeramiekwww.jokevanleeuwen.nl
  Rachel MeijvogelIllustratief 
  Gitte Niessen en Hennie TeunissenTextiel 
  Schuppen, Hermine vanSchilderkunstwww.deherminage.nl
  Martijn VersteegTekeningenwww.martijn-versteeg.nl