Hoe steunen we

Activiteiten in 2020

Vanwege corona zijn er dit jaar geen activiteiten meer gepland om onze goede doelen te steunen. Wel hebben we een prachtig aanbod aan producten die we verkopen om geld in te zamelen.

Duurzame producten van Zeeuws Zusje!
Bekijk het wisselende aanbod op de speciale pagina van Zeeuws Zusje!

Wasknijperpoppetjes en fleurige kettingen!
De fleurige kettingen van papier maché en leuke Walcherse wasknijperpoppetjes zijn bij Sylvia van Dam Merrett te verkrijgen. De kettingen zijn in specifieke kleuren te bestellen en worden dan op maat en naar wens gemaakt. Neem hier contact met Sylvia op.

Activiteiten in 2019

14 en 15 december 2019: Dickensmarkt Veere
Op zaterdag 14 december van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag 15 december van 11.00 tot 17.00 uur stonden we met een stand op de Dicekensmarkt In Veere. Daar verkochten we o.a. wasknijperpoppetjes, vogeltaarten en producten van Zeeuws Zusje voor het goede doel.

7 december 2019: Goede Doelenmarkt Middelburg
Op het Abdijplein in Middelburg was op 7 december een Goede Doelenmarkt. Daar stonden we van 15.00 tot 20.00 uur met een stand en verkochten we o.a. wasknijperpoppetjes, vogeltaarten en producten van Zeeuws Zusje voor het goede doel. 

23 november 2019: Filmmiddag!
We gingen weer naar de bios voor ons goede doel: Por Eso! We keken met een volle zaal voor Sorren naar: A Rainy Day in New York, de nieuwste film van de Amerikaanse regisseur Woody Allen. Een romantische komedie over een jong stel in New York; de romantische trip verloopt anders dan ze hadden verwacht.  

Activiteiten in 2018

15, 16 en 22 december 2018: bezoek onze stand!
Kom leuke, door onszelf gemaakt producten kopen voor ons goede doel! Bezoek op 15 en 16 december de Kerstmarkt in Veere of op 22 december onze kraam op de Markt in Middelburg. Je kunt er enige wasknijperpoppetjes kopen in Zeeuwse dracht, engeltjes voor in de boom, fantastische vogeltaarten en nog veel meer!

17 november 2018: Filmmiddag!
Bezoek op 17 november 2018 om 14.30 uur een film voor het goede doel! In Cinema Middelburg gaan we met elkaar genieten van de film The Children Act van regisseur Richard Eyre. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan (‘Atonement’), die tevens het scenario schreef. Noteer vast de datum en neem introducées mee! Hoe voller de zaal, hoe meer geld voor ons goede doel!

Activiteiten in 2017

Verkoop artikelen tijdens Kerstmarkt in Veere
Op 16 en 17 december hadden we een stand tijdens de Kerstmarkt Veere. Een aantal van onze leden heeft hard gewerkt aan een mooie collectie! We hebben bijna € 2.000 opgehaald voor ons goede doel met de verkoop van kettingen van papier maché, kerstboomversieringen, vogeltaarten en kaarten. De kettingen en wasknijperpoppetjes zijn nog rechtstreeks bij onze presidente, Sylvia van Dam Merrett, te verkrijgen. De kettingen zijn in specifieke kleuren te bestellen en worden dan op maat en naar wens gemaakt. Neem hier contact met haar op.

Verkoop artikelen tijdens conferentie
Op 18 november heeft een delegatie van onze club de werkconferentie van Soroptimist in Veenendaal bezocht. Daar hebben we, tussen de workshops door, in onze stand artikelen verkocht. Vooral veel sjaals en wasknijperpoppetjes. De opbrengst: ruim 300 euro voor ons goede doel!

Filmmiddag ‘Maudie’
Op 11 november om 14.30 uur hebben we met z’n allen in de Cinema Middelburg de Iers-Canadese film Maudie bekeken. De opbrengst was voor het goede doel.

Rondleidingen tijdens FAÇADE2017 in Middelburg
Van 14 juli t/m 5 november verzorgden leden van Soroptimist club Walcheren rondleidingen langs de kunstwerken van dit bijzondere contemporary art festival in Middelburg. De deelnemers kregen deskundige uitleg van een van onze enthousiaste gidsen. De gidsen stelden hun gehele honorarium, ruim € 5.000, beschikbaar aan het goede doel! 

Filmmiddag
In een uitverkochte zaal van Cinema Middelburg genoten onze Sorren en hun introducées van de gezellige filmmiddag. De opbrengst kwam geheel ten goede aan het goede doel.

Activiteiten in 2016

Rommelroute Middelburg – wijk Dauwendaele
Alle leden ruimden hun zolders en leegden hun kelders. Het resultaat? Een overvolle, goed georganiseerde en ook nog eens smakelijke rommelmarkt tijdens de Rommelroute van wijk Dauwendaele in Middelburg op 10 september 2016. De fancy foodtruck van ons lid en gastvrouw van de dag stond te stralen met koffie, thee en vers gebakken taart. Voor herhaling vatbaar! De opbrengst van deze rommelmarkt gaat naar het Humanitas Kinderkamp Walcheren.