Soroptimist Prijs

Carla Atzema Soroptimist Prijs

De Carla Atzema Soroptimistprijs gaat over de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen. De prijs wordt uitgereikt aan diegenen die dit onderwerp met een Nederlandstalige journalistieke productie in de afgelopen 2 jaar op de meest spraakmakende wijze onder de aandacht heeft weten te brengen.

De inschrijving voor de Carla Atzema Soroptimistprijs is gesloten!

Er zijn 58 inschrijvingen binnengekomen. De komende maanden zal de commissie de inschrijvingen zorgvuldig bekijken en gezamenlijk beoordelen en uiteindelijk een shortlist vormen.

Eind januari 2022 worden de genomineerden bekend gemaakt en alle inschrijvers geïnformeerd.

Daarna is het aan de jury – bestaande uit Simone Weimans (voorzitter), Lieve Blancquaert, Murat Isik, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Barbara Oomen om te bepalen wie de winnaar gaat worden van de 2e editie van de Carla Atzema Soroptimistprijs.

Op 7 april 2022 volgt in Pakhuis de Zwijger de feestelijke prijsuitreiking.

Over de Carla Atzema Soroptimistprijs

De prijs wordt elke 2 jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een bedrag van €25.000,- euro en een beeldje vervaardigd door Soroptimist Janneke de Regt. De prijs wordt beschikbaar gesteld door het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.

In juli 2020 is de prijs voor het eerst uitgereikt. Juryvoorzitter Adelheid Roosen overhandigde de Soroptimistprijs aan Hasna El Maroudi en Clarice Gargard voor de online magazine Lilith. Meer informatie over deze prijsuitreiking is hier te vinden.

Jury

Klik hier voor informatie over de jury.

Contact

Vragen over deze prijs kunnen worden gemaild naar casprijs@soroptimist.nl

Dank alvast namens de commissie: Lydia Bongenaar (club Eindhoven), Marjolein Dohmen (Young Soroptimists Amsterdam), Pascale Franck (club Antwerpen Anthos), Margo de Groot (club Bussum e.o.), Manuella Nering Bogel (club de Bilt-Bilthoven) en M.Caroline Vos (club Schering en Inslag Tilburg).

Sponsoring

Klik hier voor informatie over mogelijkheden om te de prijsuitreiking te sponsoren.

2020

Zie hier boven de foto van de eerste winnaars. Tijdens een feestelijke uitreiking op 2 juli 2020 namen de makers van dit online magazine, Hasna El Maroudi en Clarice Gargard de prijs van € 25.000 en een sculptuur in ontvangst uit handen van Unievoorzitter Anne-Marie Vreman.

De prijs wordt elke twee jaar in het voorjaar uitgereikt.

Publicatie die pleit voor betere positie vrouwen
De prijs is bedoeld voor een journalistieke publicatie, waarin de maker zich aanwijsbaar sterk maakt voor de positie van vrouwen. Dat kan zijn in een artikel in druk, een reportage of documentaire, een column of een online publicatie zoals een artikel, blog of vlog. Die publicatie moet in het Nederlands zijn verschenen in een openbaar toegankelijk medium.

Carla Atzema-Looman en werkgroep
De prijs wordt gefinancierd uit de nalatenschap van Soroptimist Carla Atzema-Looman. De werkgroep ondersteuning CASprijs buigt zich over potentiële kandidaten en de uitreiking van de prijs. Heb je vragen of suggesties over deze prijs? Neem dan contact op met de werkgroep.

Werkgroep mailenBekijk het reglement

Jury 2022

De vijfkoppige jury bestaat uit: Simone Weimans (juryvoorzitter), Lieve Blancquaert, Murat Isik, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Barbara Oomen. De komende weken stellen wij de juryleden één voor één aan jullie voor. 

Delen op social-media: