Orange the World 2022

28-11-2022

Orange the World 2022

    Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Soroptimist International ondersteunt deze campagne.

    De Soroptimistclub Almelo organiseert samen met de gemeente Almelo een aantal activiteiten. Op vrijdagochtend 25 november om 9.30 heeft wethouder Eugène van Mierlo de campagne geopend door het in ontvangst nemen van een oranje bloem van de voorzitter. Zie hiervoor ook de uitreiking op YouTube.
    Op 26 november heeft Soroptimistclub Almelo oranje bloemen aangeboden op de zaterdagmarkt en heeft deze gelegenheid aangegrepen om in gesprek te gaan  met mensen over het onderwerp.

    “De brug” wordt de eerste zeven dagen van de campagne oranje uitgelicht.