Orange the World – persbericht

02-12-2021

Soroptimist International club Almelo

PERSBERICHT

Orange the World  Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen is er de campagne Orange the World. De campagne is in het leven geroepen door de Verenigde Naties en in Nederland gecoördineerd door UN Women Nederland.
  In meer dan honderd landen kleuren gebouwen oranje tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (de dag van de rechten van de mens). Dit jaar is het thema: preventie. Soroptimist International ondersteunt deze campagne.
  Ook Almelo doet mee: op donderdag 25 november kleurt de brug bij het Stadhuis van Almelo oranje. De serviceclub Soroptimist club Almelo zal om 17.00 uur bij het stadhuis aandacht voor de actie vragen. Voorzitter Wilma Verstappen zal aandacht voor de campagne vragen en iets vertellen over de noodzaak ervan. Met niet-vaste verf wordt er met een sjabloon het logo op de grond geverfd.

  Wethouder van Mierlo ondersteunt de actie:
  “Iedereen verdient het te leven in een veilige omgeving”, benadrukt wethouder Eugène van Mierlo. Voor veel vrouwen en meisjes geldt dat niet. Ze worden geschopt, geslagen, vernederd of seksueel of financieel misbruikt. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Daarom is het volgens Van Mierlo zo belangrijk aandacht te blijven vragen voor geweld tegen vrouwen. “Kijk om naar elkaar. Sluit je ogen niet voor wat niet deugt en maak er melding van. Iedere eerste stap is er één naar veiligheid en bescherming.” Veilig Thuis Twente is er voor iedereen die advies zoekt of zelf hulp nodig heeft. Medewerkers zijn dag en nacht bereikbaar via 0800 2000.

  Soroptimist Club Almelo
  Is een serviceclub, die deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie van Soroptimist International. In meer dan 125 landen streven ruim 100.000 vrouwen naar de verbetering van mensenrechten en de status van vrouwen en kinderen door middel van projecten en fundraising. De Unie van Soroptimistclubs (Nederland, Suriname en Curaçao) telt 104 clubs met ca. 3.500 leden.