Lancering Monopoly Almere

15-10-2019

Het is zover! Almere heeft een eigen versie van het best gespeelde bordspel ter wereld. Soroptimist Club Almere heeft samen met verschillende partners de ontwikkeling van het spel gerealiseerd. De bekende straten, natuurlocaties, wateren en pleinen uit Almere zijn verwerkt in het spel. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel is aangepast naar de stijl van Almere. Mrs. Monopoly heeft het eerste exemplaar aan Burgemeester Franc Weerwind overhandigd. De spellen zijn in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met Identity Games.

Bekijk hier het filmpje van de burgemeester van Almere n.a.v. deze uitreiking. Het spel is nog te koop bij VVV Almere en The Read Shop in Almere Haven. 

    De opbrengst van het spel ad € 30.000 komt ten goede aan het Educatiefonds voor het Oranjehuis te Almere, een opvang voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in de thuissituatie. Cliënten van het Oranjehuis kunnen een beroep doen op het educatiefonds zodat zij in staat zijn een opleiding te volgen en daarmee hun positie op de arbeidsmarkt te vergroten.

    De Rabobank heeft gesponsord en daarnaast was het spel er niet geweest zonder onze partners: Almere City Marketing, Mariola, Weerwerk Uitzendbureau, Almere Rondvaarten, Economic Board Almere, Flevo Makelaars, Winkeliersvereniging Doemere en Buitenmere, Newday Offices, Voiceworks, Le Baron, Madame Jeanette, KAF, Flevoziekenhuis, de Kinderkliniek, Zorggroep Almere, Yanmar Europe. Challenge Almere Amsterdam, Cablepark View, de OVSA, Stad & Natuur, GGZ Centraal Fornhese, Bijzonder Jij, Courtesie, KDV De Elsen, Okkerse & Schop en de Plus supermarkten.