Home

Van harte welkom op de website van de Soroptimistclub Almere

Ons profielOnze projectenOns nieuwsAgenda

.

Soroptimistclub Almere, tot op de bodem vernieuwend!

Soroptimistclub Almere is opgericht op 6 september 1997 en bestaat dus al meer dan 26 jaar!

We zetten ons speciaal in voor projecten die de positie en het leven van meisjes en vrouwen verbeteren. Met fundraising ondersteunen we actief lokale, nationale en internationale projecten, die aansluiten bij de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties en de doelstellingen van Soroptimist International.

Het thema van dit jaar is duurzaam in verbondenheid.

Op zaterdag 25 november 2023 start weer de wereldwijde campagne Orange the World, om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Soroptimistclub Almere werkt hierbij nauw samen met de gemeente Almere, want Almere is de landelijke ‘hoofdstad’ wat betreft huiselijk geweld (bron: Almere Deze Week van 3 oktober 2023). Voor informatie over het programma klik hier.  

 

Op 26 juni 2022 heeft Soroptimistclub Almere de Europese Best Practice Award gewonnen in de categorie Education met het Educatiefonds voor vrouwen uit het Oranjehuis, een opvang voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in de thuissituatie.

Met de verkoop van het speciaal ontwikkelde spel Monopoly Almere is – in samenwerking met diverse sponsoren – € 33.000,- opgehaald voor dit Educatiefonds. Inmiddels zijn de eerste vrouwen gestart met hun opleiding. 

Maatschappelijke betrokkenheid, hartelijkheid, vriendschap en verbinding staan hoog in ons vaandel.

Ons profiel

Soroptimistclub Almere bestaat uit “vogels van diverse pluimage”, verbeeld in ons logo en ook het thema tijdens onze inauguratie.

Club Almere is geïnaugureerd op 6 september 1997 en heeft op dit moment zo’n 30 leden die in Almere werken of wonen.

We hebben een friendshiplink met Club Aalborg in Denemarken.

Postadres: Secretariaat Soroptimistclub Almere
Sluisstraat 1, 1398 AS Muiden

Bekijk de informatieve video over onze club hieronder.

***************************************************************************************************************************************

Verantwoording voor de ANBI-status

Soroptimistclub Almere heeft de ANBI-status.

Hieronder treft u diverse documenten aan m.b.t. de ANBI-status van Soroptimist International Club Almere. Onze club is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40656732 en beschikt over een ANBI-status met RSIN/fiscaal nummer 8067.16.551.

Bankrekening: NL16 RABO 0337 8664 81

BESTUUR SOROPTIMISTCLUB ALMERE

Op 1 oktober 2022 is het nieuwe bestuur aangetreden:

Sandra Acke (voorzitter), Vera Kampschoër (vice-voorzitter), Marion Hoogendijk-Koppelaar (penningmeester), Lieke den Biggelaar (secretaris) en Edith Vermeij (assessor).