Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Almere

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Almere, tot op de bodem vernieuwend!

Soroptimistclub Almere bestaat al meer dan 23 jaar en komt maandelijks bij elkaar, op de derde woensdag van de maand. Ons thema voor 2019-2020 is: Actie!

Postadres: Secretariaat Soroptimistclub Almere
Madernastraat 13, 1323 HE Almere

Soroptimist International Club Almere is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40656732 en beschikt over een ANBI-status met RSIN/fiscaal nummer 8067.16.551.

Voor tips voor clubs die een crowdfundingsactie willen starten? Wij delen ze graag!

Maatschappelijke betrokkenheid, hartelijkheid, vriendschap en verbinding staan hoog in ons vaandel.

Ons profiel

Soroptimistclub Almere bestaat uit “vogels van diverse pluimage”, verbeeld in ons logo en ook het thema tijdens onze inauguratie. Maatschappelijke betrokkenheid, hartelijkheid, vriendschap en verbinding staan hoog in ons vaandel.

Met fundraising ondersteunen we actief lokale, nationale en internationale projecten, die aansluiten bij de Millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties en de doelstellingen van Soroptimist International.

Club Almere, geïnaugureerd op 6 september 1997, kent op dit moment zo’n 30 leden die in Almere werken of wonen.

We hebben een friendshiplink met Club Aalborg in Denemarken.

Verantwoording voor de ANBI – status

Soroptimist Almere heeft de ANBI status.


Nieuws en acties

Wegens succes geprolongeerd!

Er zijn weer 1000 Almeerse Monopolyspellen beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar bij VVV Almere Stad en bij The Read Shop in Almere Haven. Het spel kost € 49,95 en is tot stand gekomen dankzij de steun van diverse Almeerse bedrijven en instellingen. Kijk voor meer informatie naar dit filmpje van Omroep Flevoland, waarin onze voorzitter wordt geïnterviewd: Omroep Flevoland – interview herdruk Monopolyspel Almere

Goede doelen tijdens Coronatijd

Wij hebben een wijnactie georganiseerd voor Stichting Voedselloket Almere (VLA), in samenwerking met De Wijnkelder in Almere. In Almere leven ruim 1300 gezinnen onder het onderste minimum. VLA heeft als doel mensen, die door financiële nood niet kunnen voorzien in hun basisbehoeften, zo snel mogelijk weer financieel zelfstandig te maken. VLA ondersteunt met levensmiddelen, kleding, speelgoed en ondersteuning in de vorm van gratis aanbod en advies. De opbrengst van deze actie bedroeg € 1500,-.

Ons tweede doel was een geldelijke bijdrage aan Stichting Hart voor Zorgend Flevoland. Zij zorgden ervoor dat onze hardwerkende dappere zorgmedewerkers, schoonmakers en lab medewerkers die tijdens deze Coronatijd voor ons klaar stonden ontlast werden door voor hen en hun gezin een gezonde voedzame maaltijd te leveren. Hierdoor is een aantal zelfstandig ondernemers in Flevoland zoals koks en foodleveranciers aan het werk geweest en ondersteunden wij hierdoor de Coronazorgmedewerkers. Het mes sneed aan twee kanten.

Bijzonder trots zijn wij op ons clublid Ambro. Zij is nu lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar tomeloze energie om anderen te helpen, waaronder in haar werk als vrijwilliger bij Kerkcentrum Goede Rede en opvang van Vietnamese vluchtelingen. Wij voelen ons vereerd een geridderd clublid in ons midden te hebben.

MIDWINTERCONCERT voor het Oranjehuis groot succes!

Op 25 januari 2020 organiseerden we een Midwinterconcert. Het programma was gevarieerd met meesterpianiste Marietta Petkova en vier muziektalenten: Oirla van Ravenzwaai op dwarsfluit, duo Roza & Joshua Herwig, viool/zang en cello, en Felix Justin, piano. Het was een geweldig concert met geweldige musici en een geweldige opbrengst van maar liefst € 1500,-. Dit geld is bestemd voor het project “Koken maakt sterk” van het Oranje Huis (Blijf Groep) in Almere.

Lancering Monopoly Almere – Uitreiking eerste exemplaar op 15 oktober 2019!

Het is zover! Almere heeft een eigen versie van het best gespeelde bordspel ter wereld. Initiatiefnemers van Soroptimist Club Almere hebben samen met verschillende partners de ontwikkeling van het spel gerealiseerd. De bekende straten, natuurlocaties, wateren en pleinen uit Almere zijn verwerkt in het spel. De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het hele spel is aangepast naar de stijl van Almere.

De Rabobank heeft het geld gesponsord en daarnaast was het spel er niet geweest zonder onze partners: Almere City Marketing, Mariola, Weerwerk Uitzendbureau, Almere Rondvaarten, Economic Board Almere, Flevo Makelaars, Winkeliersvereniging Doemere en Buitenmere, Newday Offices, Voiceworks, Le Baron, Madame Jeanette, KAF, Flevoziekenhuis, de Kinderkliniek, Zorggroep Almere, Yanmar Europe. Challenge Almere Amsterdam, Cablepark View, de OVSA, Stad & Natuur, GGZ Centraal Fornhese, Bijzonder Jij, Courtesie, KDV De Elsen, Okkerse & Schop en de Plus supermarkten.

Op dinsdag 15 oktober heeft Mrs. Monopoly een eerste exemplaar aan de Burgemeester Franc Weerwind overhandigd. De spellen zijn in een gelimiteerde oplage geproduceerd. Het spel is ontwikkeld door Soroptimist Club Almere in samenwerking met Identity Games.

Vanaf zondag 13 oktober vindt er bij de twee PLUS supermarkten in Almere een spaaractie plaats. Zo kan men met een volle spaarkaart en een bijbetaling van € 34,95 aan dit unieke Monopolyspel editie Almere komen. Daarnaast is het spel vanaf 16 oktober ook te koop bij het VVV kantoor in Almere. Standaard verkoopprijs voor het Monopolyspel is € 49,95

De opbrengst van het spel ad € 30.000 komt ten goede aan het educatiefonds voor het Oranjehuis te Almere (een opvang voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in de thuissituatie). Cliënten van het Oranjehuis kunnen een beroep doen op het educatiefonds zodat zij in staat zijn een opleiding te volgen en daarmee hun positie op de arbeidsmarkt te vergroten.

Wij zijn als Soroptimist Club Almere super trots op het Monopoly spel Almere, een editie die naast een fantastische opbrengst voor het Oranjehuis ook een duidelijk beeld geeft van onze stad!

Menstrual Hygiene Day

Van 14 september 2018 tot 28 mei 2019 – Menstrual Hygiene Day – heeft club Almere een inzamelingsactie gehouden om AFRIpads (wasbaar maandverband) te doneren aan schoolgaande meisjes in Malawi, een van de armste landen ter wereld, zodat zij geen school hoeven te verzuimen tijdens hun menstruatie. Dankzij onze donateurs hebben we het fantastische bedrag van € 10.510 opgehaald, waardoor meer dan 2000 meisjes op 14 scholen een pakje AFRIpads hebben gekregen. Speciale dank aan het Algemeen Fonds van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao, club Batenburg ‘Maas en Waal’, club Apeldoorn en club Uithoorn/De Ronde Venen. Meer informatie staat hieronder.

Voor tips voor clubs die een crowdfundingsactie willen starten, klik hieronder: 

Applaus en bloemen voor de musici
De prachtige bakfiets wordt aangeboden aan het Oranjehuis!
Overhandiging cadeaukaart

BAKFIETS VOOR HET ORANJE HUIS DANKZIJ EEN VIRTUOOS MIDWINTERCONCERT !

Met de opbrengst van ons prachtige concert in een meer dan uitverkochte zaal hebben we een bakfiets kunnen aanbieden aan het Oranjehuis in Almere. De Oranje Huizen zijn onderdeel van de Blijf Groep die hulp biedt bij alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. De bakfiets vergroot de mobiliteit van de cliënten en hun kinderen. Hartelijk dank aan de fantastische musici, onze sponsoren en natuurlijk alle concertbezoekers.

Musici:

  • Marietta Petkova, meesterpianiste met concerten door heel Europa.
  • Z.o.o. Guitar Duo Marion Schaap en Peter Constant met gitaarmuziek vol hartstocht en passie!
  • Rivkah en Rebecca Blom, sopranen, tweelingzussen en talenten van de toekomst!

Met dank aan: Schulting Tweewielers Almere, De Fietsfabriek, Goede Rede Concerten, Elise’s Bloemen (voorheen Stormflowers).

De prachtige bakfiets wordt aangeboden aan het Oranjehuis!

PIOENROZEN ACTIE

In juni 2019 verkopen wij, samen met club Flevoland, pioenrozen voor het Unieproject School for Justice, een initiatief van Free a Girl. School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden.

PODIUM ALMEERS TALENT 2017

Op 5 oktober 2017 organiseerden wij onder de naam Podium Almeers Talent (PAT) een spetterend benefietconcert bij Kunstlinie Almere Flevoland. De opbrengst van dit concert bedroeg maar liefst € 7000,- en was bestemd voor het Sociaal Fonds van Alkind. Zij helpen hieruit kinderen die met armoede te maken hebben en zodoende een minder goed toekomstperspectief hebben.

Onze hoofdsponsor Nh1816 Verzekeringen heeft dit bedrag aangevuld met maar liefst € 3000,-, zodat we het fantastische bedrag van € 10.000,- konden doneren aan Alkind. Hiermee kon een groot aantal Almeerse kinderen worden geholpen. We bedanken al onze sponsoren en bezoekers voor dit geweldige resultaat!

De planning is om in maart 2020 de derde versie van Podium Almeers Talent te organiseren voor een nader te bepalen doel.

BESTUUR SOROPTIMISTCLUB ALMERE

Op woensdag 16 oktober 2019 is het nieuwe bestuur aangetreden, bestaande uit:

Saskia Hoogwoud (voorzitter), Jacqueline Visser-Westerbrink (vice-voorzitter), Marion Hoogendijk-Koppelaar (penningmeester), Sandra Acke (secretaris) en Lieke den Biggelaar (assessor).

Bestuur 2019-2020 (foto André Ruigrok)