Orange the World

Orange the World Event op 24 mei 2022

Inloop vanaf 15.30 uur. Locatie Provinciehuis Flevoland, Visarenddreef 1, 8232 PH Lelystad.

Gevarieerd programma met sprekers en muziek. Meer informatie staat in onze flyer.

Let op: Bij dit evenement worden foto’s en video-opnames gemaakt. Wanneer je aan dit evenement deelneemt, geef je de organisatie toestemming om beelden (foto en video) waar je op staat te gebruiken voor communicatiedoeleinden.

Toegangskaarten`€ 10,- per stuk zijn te bestellen via onze webshop. Na uw bestelling en betaling ontvangt u het toegangsbewijs digitaal.

Het is ook mogelijk om dit evenement via een livestream bij te wonen. Het aantal deelnemers aan de livestream is beperkt, dus wees er snel bij. Deze (gratis) kaarten zijn ook via onze webshop te bestellen.

Soroptimistclub Almere heeft ook dit jaar weer meegedaan met de wereldwijde actie om geweld tegen vrouwen te stoppen: Orange the World. Het thema van dit jaar was preventie. De kick-off was op 25 november en de campagne duurde tot en met 10 december 2021.

Bekijk de video met een compilatie van de Orange the World campagne van 2021 in heel Nederland. Met speciale dank aan Vera Diepenhorst van VD Productions voor deze prachtige video.

Froukje de Jonge, wethouder sociaal domein gemeente Almere, en Annemarie Jorritsma, oud-burgemeester van Almere, zijn ambassadeurs van Orange the World Almere.

En tekent u ook de medestander pledge? Klik hier voor meer informatie hoe u uw steun kunt betuigen als medestander om geweld tegen meisjes en vrouwen de wereld uit te bannen.

Soroptimistclub Almere sluit zich aan bij het project van UN-Women: Stop geweld tegen vrouwen in Sierra Leone.
UN Women heeft ‘One Stop Centres’ opgericht waar vrouwen terecht kunnen voor medische, psychologische en juridische hulp, maar zij kunnen uit geldgebrek niet alle slachtoffers helpen. Met €100 kunnen we al hulp bieden aan één overlevende van geweld, bijvoorbeeld met opvang, levensonderhoud, vervoer naar de rechtbank en medische of psychische hulp. Soroptimistclub Almere hoopt door de verkopen in de webshop een donatie van € 1000,- te kunnen doen.

Er zijn dit jaar 6000 speciale Tony Chocelonely repen verkocht, waarvan de opbrengt naar het UN Women project in Sierra Leone gaat!

Met de organisatie van een symposium richten we ons op preventie. Een deelnemende school kan een theaterproductie winnen, gefinancierd door het Almeers Preventie Akkoord. Vanwege de coronamaatregelen is het symposium uitgesteld naar 21 april 2022. Ook de filmavond van 3 december is VERPLAATST. Hiervoor is nog geen nieuwe datum bekend.

Demissionair premier Mark Rutte besteedde in de persconferentie van 26 november jl. speciaal aandacht aan Orange the World. Kijk hier terug wat hij daarover zei.

Impressie Orange the Wolrd in Almere met inzet van Almeerse ondernemers

******************************************************************************************************************************************

Vrijdag 3 december (19.45 uur)wordt verzet vanwege de coronamaatregelen!

Film ‘Adam’ (met korte inleiding en nabespreking) in De Nieuwe Bibliotheek Almere Stad, Stadhuisplein 101 .

De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. In Casablanca gaat de zwangere, ongetrouwde Samia van deur naar deur op zoek naar een dak boven haar hoofd.

Kaartjes kosten € 5,- tot € 10,- en zijn te bestellen via de website van De Nieuwe Bibliotheek. Let op: geldig coronatoegangsbewijs nodig en neem een mondkapje mee. Vanwege de coronamaatregelen is er helaas geen catering aanwezig.

******************************************************************************************************************************************

Dinsdag 7 december (16.00-18.00 uur) – is verplaatst naar voorjaar 2022 vanwege de coronamaatregelen!

Symposium voor genodigden in samenwerking met Windesheim, GGD Flevoland, Veilig Thuis en Politie Almere.

Thema: Hoe maak je relaties en seksualiteit bespreekbaar in het onderwijs.

Doelgroep: docenten van basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, MBO en HBO, en voor iedereen die betrokken is bij onderwijs en welzijn aan jongeren (trainers, coaches).

Met deelname van theatergroep Kikid, die een voorbeeld-les laat zien. Opening door wethouder Froukje de Jonge.

******************************************************************************************************************************************

Vrijdag 10 december (16.00-17.00 uur) – is verzet vanwege de coronamaatregelen!

Landelijke afsluiting Orange the World op de Dag van de Rechten van de Mens, via een livestream-verbinding vanuit de Statenzaal van het Provinciehuis in Lelystad.

Met optredens van meesterpianiste Marietta Petkova, Berdien Stenberg en vele anderen.