Verkoop van pioenrozen voor Meiden met Pit! in Almere

14-07-2022

    Met de verkoop van pioenrozen heeft Soroptimistclub Almere Meiden met Pit! in Almere gesteund. Dit is een project voor meiden tussen de 15 en 27 jaar die het (even) niet lukt om zelf hun leven op orde te krijgen. Meiden die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Meiden met Pit! is al meermalen benoemd als beste praktijkvoorbeeld. Bijna 70% van de deelneemsters stroomt uit naar scholing of werk.

    Door de verkoop van prachtige pioenrozen hebben we € 1000,- kunnen doneren. Dit bedrag is besteed aan lessen kickboksen bij Sportschool La Taurina. Daaraan gekoppeld zijn er ook sessies om de meiden weerbaarder te maken. 

    Op 14 juli jl. zijn clubleden Ambro en Karin bij de certificaat-uitreiking aanwezig geweest om de cheque van € 1.000,- te overhandigen. Lees hieronder verder voor meer informatie over het resultaat van deze actie. 

         De kickboks-lessen zijn met meer dan plezier bezocht. Eén van de meiden heeft zelfs stage gelopen bij La Taurina. Duidelijk was dat deze lichting Meiden met Pit redelijk goed terecht lijkt te komen. Lilly gaat bijvoorbeeld naar 3-havo op Helen Parkhurst, Demi gaat verder bij Almere-Werkt (traject stage, school en werkervaring opdoen) en Xenia gaat ook terug naar de middelbare school. Ook wij werden in het zonnetje gezet met bokshandschoenen beschreven met hartelijke dankwoorden.