Orange the World slotdag: benefiet filmavond

  Uitnodiging benefiet filmvoorstelling: Lingui, the Sacred Bonds

  Zondag 10 december is de slotdag van de Orange the World campagne 2023. Vrijburg in Amsterdam is tijdens de hele campagne oranje uitgelicht. Op zondag 10 december wordt daar om 19.30 uur de film Lingui, the Sacred Bonds gedraaid.

  Toegang is gratis, je hoeft je niet op te geven. Na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Orange Trust Fund.

  Na de film gaan we onder het genot van een drankje en een hapje dieper op de film in: welke diepere lagen heb je gezien, wat raakte je en wat neem je ervan mee?

  De avond wordt begeleid door ds. Jan Berkvens.

  Flyer met o.a. adresgegevens hieronder.  Deze bijzondere en aangrijpende film komt uit Tsjaad, een land waaruit we zelden films te zien krijgen. Prachtige beelden omlijsten een verhaal dat diep raakt. Een verhaal over geweld tegen vrouwen en hun strijd tegen het onrecht dat zij tegenkomen.

  Als alleenstaande moeder werd Amina verstoten door haar familie en de gemeenschap. Wanneer haar vijftienjarige dochter Maria zwanger blijkt te zijn en het absoluut niet wil houden, wacht haar nog een zwaarder lot dan Amina zelf: in het Islamitische Tsjaad staat op abortus immers een zware straf. Moeder en dochter hebben geen andere keuze dan zichzelf te helpen en een beroep te doen op vrouwelijke solidariteit in een patriarchale samenleving.

  Lingui, the Sacred Bonds is een krachtig en ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond ongelijkheid en abortus op een beklijvende manier aansnijdt. Mahamat-Saleh Haroun brengt met zijn prachtig geschoten film een ode aan vrouwelijke verbondenheid en verzet tegen traditionele machtsstructuren. Lingui werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en werd internationaal lovend ontvangen.