Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Amsterdam-Zuid/Amstelveen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Amsterdam-Zuid/Amstelveen

Clubjaar 2020-2021 heeft het motto Empowerment of Women meegekregen.

Empowerment door de onderlinge saamhorigheid tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, de informele clubetentjes, het elkaar vertellen van levens- en werkverhalen en het delen van ervaringen.
Empowerment door inspirerende lezingen door professionals, vrouwen met een boeiend verhaal over hun werkveld.
Empowerment door ons samen in te zetten voor projecten en fundraisingsactiviteiten ten bate van de goede doelen.

Speciale bijeenkomsten

Tweemaal per jaar, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (8 maart) en de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december), organiseren we grote bijeenkomsten samen met de twee andere Amsterdamse Soroptimistclubs. Elke zomer zijn er twee gezellige activiteiten: een picknick in het Amsterdamse Vondelpark en het “Zomeruitje”.

We are always stronger together!

Ons profiel

Club Amsterdam-Zuid/Amstelveen is op 18 april 1970 opgericht door de opsplitsing van club Amsterdam in Centrum/West, Amstel en Zuid/Amstelveen. 

Momenteel bestaat onze club uit 34 leden die werkzaam zijn in diverse beroepen en sectoren en wonen of werken in Amsterdam-Zuid of Amstelveen. Diverse aspirant-leden bezoeken enthousiast onze (virtuele) bijeenkomsten.

We bieden elkaar een netwerk aan relaties, kennis en gezelligheid en zetten ons in voor goede doelen. Met respect voor diversiteit opereren we vanuit kracht: “We are always stronger together!”.

We hebben friendshiplinks met de clubs Central London (Verenigd Koninkrijk), Mulhouse (Frankrijk) en Berlin Mitte (Duitsland).

Bestuur 2020-2021

Presidente: Annemieke Rebel
Vice-presidente: Ingrid Ambagtsheer
Penningmeester: Wieke Geesink
Secretaris: Virginie Heukensfeldt-Jansen

Steun voor goede doelen

In 2019 en 2020 gaat er financiële steun naar de volgende doelen:

Ook werd er een prachtig resultaat geboekt ten gunste van het langlopende project “Free a Girl, School for Justice”. Door middel van o.a. verkoop op Koningsdag konden we een substantiële financiële bijdrage leveren. Het “Oranjehuis” werd gesteund met de verkoop van wijn, olijfolie en keukensets.

We steken de “handen-uit-de-mouwen”:

Interesse?

Heb je interesse in het lidmaatschap of wil je meer weten, neem dan contact met ons op via Jantien Heimel.

We geven graag meer informatie, nodigen je uit voor een reguliere bijeenkomst, waar je kennis kunt maken met de clubleden en je bent uiteraard ook welkom op speciale bijeenkomsten.

In Amsterdam zijn drie Soroptimistclubs aanwezig. Bij welke club je terecht komt is afhankelijk van waar je woont (postcode). Hieronder staat de indeling die de drie Amsterdamse clubs gebruiken:

Amsterdam-Centrum/West: 1011-1019 (Centrum), 1031-1037 (Noord) en 1051-1069 (West)
Amsterdam Amstel: 1091-1115 (Oost) en 1021-1027 (Noord)
Amsterdam-Zuid/Amstelveen: 1071- 1083 (Zuid) en 1180-1189 (Amstelveen)