Lid worden

Lid worden

Soroptimisten streven naar een betere positie van vrouwen en meisjes na over hele de wereld. Of eigenlijk de beste positie, het optimum. De Soroptimisten hebben zich verenigd in regionale clubs. Hieronder lees je wat de mogelijkheden en voordelen zijn om lid te zijn van de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld.

 

Lid worden van Soroptimist biedt je veel voordelen en kan op verschillende manieren

Contact met andere vrouwen
Kom in contact met andere vakvrouwen in je eigen stad of regio. Je ontmoet vrouwen uit verschillende generaties en met verschillende beroepen en opleidingen. Maak kennis met deze grote diversiteit aan professionele vrouwen en breid je netwerk uit.

Een netwerk waarin er ruimte is om veel van elkaar te leren. Ook voor je eigen ‘empowerment’ vraag als vakvrouw. Elk lid kan gebruik maken van het landelijke interne mentorprogramma, waarin je gekoppeld wordt aan een Soroptimist die juist ervaring heeft op het gebied waar jij een vraag hebt.

Vrijheid in hoe je wilt bijdragen
Hoe de leden bijdragen aan de projecten, bepalen ze zelf. De een is goed in het bedenken van acties die geld opleveren, andere leden gaan de straat op om de bewustwording te vergroten. Ben jij goed in fondsenwerving, dan is dat voor jou een goede manier om bij te dragen. Ligt je kracht meer op het creatieve vlak, dan is het logisch dat je daar gebruik van maakt. Doe waar jij je het prettigst bij voelt en de beste inbreng kan leveren.

Positieve inzet
Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Er zijn allerhande bijeenkomsten nationaal en internationaal waar je de meest interessante vrouwen kunt leren kennen.

Verschillende vormen van lidmaatschap

Je bent dus vrij om jouw bijdrage op jouw manier in te vullen. Daar passen ook verschillende lidmaatschapsvormen bij. Wil je bijvoorbeeld bijdragen aan projecten, zonder wekelijkse of maandelijkse bijeenkomsten bij te wonen, dan kun je virtueel lid worden. Wil je juist graag – in je eigen woonplaats of daarbuiten – andere vrouwen ontmoeten en je sociale netwerk vergroten, word dan lid van een club in je regio.

Aanmelden

Hartelijk dank voor je interesse in het Soroptimisme. We heten je van harte welkom om met ons wereldwijd een verschil te maken voor vrouwen en meisjes!

Je kunt je aansluiten bij een Soroptimistclub in je regio. Informatie over de clubs vind je op deze website onder clubs. We verstrekken je gegevens aan de club(s) in jouw regio, waarna zij contact met je opnemen voor een nadere kennismaking.

Om je goed verder te helpen, ontvangen we graag een aantal gegevens, die je via ons aanmeldingsformulier kan invullen.