Lid worden

Lid worden

Soroptimisten verbeteren de positie van vrouwen en meisjes over de hele wereld. De Soroptimisten hebben zich verenigd in regionale clubs. Hieronder lees je wat de mogelijkheden en voordelen zijn om lid te zijn van de grootste non gouvermentele organisatie (NGO) van vakvrouwen ter wereld.

Are you English speaking and currently living / working in the Netherlands? Soroptimist NL now offers you the opportunity to join the new international Soroptimist initiative in The Netherlands. Meet other interested candidates and active club members from several urban areas (Den Haag/Rotterdam, Eindhoven/Tilburg, Amsterdam/Utrecht) and learn more about the initiative. Especially welcome are those familiar with Soroptimist International through a former membership or their network.We look forward to getting to know you. For more information please contact welkom@soroptimist.nl.

Lid worden van een Soroptimistclub biedt je veel voordelen en kan op verschillende manieren

Contact met andere vrouwen
Kom in contact met andere vakvrouwen in je eigen stad of regio. Je ontmoet vrouwen uit verschillende generaties en met verschillende beroepen en opleidingen. Maak kennis met deze grote diversiteit aan professionele vrouwen en breid je netwerk uit.

Een netwerk waarin er ruimte is om veel van elkaar te leren. Ook voor je eigen ‘empowerment’ vraag als vakvrouw. Elk lid kan gebruik maken van het landelijke interne mentorprogramma, waarin je gekoppeld wordt aan een Soroptimist die juist ervaring heeft op het gebied waar jij een vraag hebt.

Vrijheid in hoe je wilt bijdragen
Hoe de leden bijdragen aan de projecten, bepalen ze zelf. De een is goed in het bedenken van acties die geld opleveren, andere leden gaan de straat op om de bewustwording te vergroten. Ben jij goed in fondsenwerving, dan is dat voor jou een goede manier om bij te dragen. Ligt je kracht meer op het creatieve vlak, dan is het logisch dat je daar gebruik van maakt. Doe waar jij je het prettigst bij voelt en de beste inbreng kan leveren.

Positieve inzet
Je maakt deel uit van een groot vrouwennetwerk en ontmoet leuke, enthousiaste vrouwen die zich naast hun carrière willen inzetten voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Er zijn allerhande bijeenkomsten nationaal en internationaal waar je de meest interessante vrouwen kunt leren kennen.

Verschillende vormen van lidmaatschap

Je bent dus vrij om jouw bijdrage op jouw manier in te vullen. Daar passen ook verschillende lidmaatschapsvormen bij. Wil je bijvoorbeeld bijdragen aan projecten, zonder wekelijkse of maandelijkse bijeenkomsten bij te wonen, dan kun je vriend worden, wanneer je minimaal 2 jaar lid bent geweest. Wil je juist graag – in je eigen woonplaats of daarbuiten – andere vrouwen ontmoeten en je sociale netwerk vergroten, word dan lid van een club in je regio.

Aanmelden

Hartelijk dank voor je interesse in het Soroptimisme. We heten je van harte welkom om met ons wereldwijd een verschil te maken voor vrouwen en meisjes!

Je kunt je aansluiten bij een Soroptimistclub in je regio. Informatie over de clubs vind je op deze website onder clubs. We verstrekken je gegevens aan de club(s) in jouw regio, waarna zij contact met je opnemen voor een nadere kennismaking.

Om je goed verder te helpen, ontvangen we graag een aantal gegevens, die je via ons aanmeldingsformulier kan invullen.

De gegevens van het formulier worden alleen gebruikt voor beantwoording van de feedback conform het privacybeleid..

Contactgegevens

Unie van Soroptimistclubs
Prins Bernhardplein 171
1097 BL Amsterdam
020-692 29 21
info@soroptimist.nl

Delen op social-media: