Orange the World 2022

vbnb vlnr: De Baadster, Wethouders en Soroptimisten, oranje bibliotheek en boekhandel, het hijsen van de ‘Orange the World’-vlag
  • Club Amsterdam-Zuid/Amstelveen

Laat Oranje winnen, steun Orange the World       

In Nederland zetten Soroptimisten, Zonta, UN Women en Veilig Thuis samen de schouders onder de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ om het geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Evenals vorige jaren voeren de Gemeente Amstelveen en Soroptimistclub Amsterdam-Zuid/Amstelveen vanaf 25 november de campagne ‘Orange the World’. Deze campagne duurt 16 dagen en stopt op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens.

Activiteiten rondom deze data:Vrijdag 25 november 2022

Om 9.45 uur was de aftrap van de campagne voor het raadhuis met het hijsen van de ‘Orange the World’-vlag door wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen, en onze president Dorine Tamis.

18.00 uur. Wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen zetten met een klap op de knop de Bibliotheek en boekhandel Libris Venstra in het oranje licht, dat blijft branden gedurende de campagne.

Het beeld de Baadster aan de vijver van de Cornelis Lelylaan heeft gedurende deze dagen een oranje jurk aan met de tekst: ‘Stop geweld tegen vrouwen’.

Vrijdag 2 december 2022

Op de markt delen Soroptimisten flyers uit en gaan met bezoekers, standhouders etc. van de markt in gesprek over het thema.

Benefietverkoop: oranje tulpenbollen

In drie maanden tijd zijn er 1135 zakjes oranje tulpenbollen verkocht, elk zakje voorzien van tekst om te attenderen op de actie ‘Orange the World’.

Maandag 28 november 2022

14.45 uur: Villa Randwijck ontvangt van de wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen de ‘Orange the World Social Sofa’, die door Soroptimisten en vrijwilligers uit de buurt met 25.000 steentjes in 1000 uren is gemozaïekt. Zie het filmpje hieronder.

De social sofa krijgt een prominente plek op het plein van Villa Randwijck, een blijvend monument om aandacht te vragen voor het onderwerp: ‘Stop geweld tegen vrouwen’.

We zijn trots op onze Orange the World bank!