Expositie ‘WIJ doorbreken de cirkel van geweld’

Buitenexpositie in Assen
22-10-2022

    Op maandag 24 oktober opent Els van der Weele, projectleider Geweld Hoort Nergens Thuis, de buitenexpositie ‘WIJ doorbreken de cirkel van geweld’.

    De opening vindt plaats in het Kunstcafé in Warenhuis Vanderveen. Vanaf de 5e etage kijken we uit op het Koopmansplein, waar de expositie tot 14 november te
    zien is. Diverse partijen, waaronder wethouder Jan Broekema, Stichting Open Mind, Werkgroep Orange Assen, Veilig Thuis Drenthe, Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe en één van de geportretteerden staan stil bij het doorbreken van de cirkel van geweld.

    De expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ toont krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld, waarin ze gevangen zaten, te doorbreken. Dit najaar is ook Assen (24 oktober-14 november) de gaststad van deze tentoonstelling. De expositie is gemaakt door stichting Open mind. De werkgroep Orange the World Assen (Soroptimistclub Assen en Zonta Drenthe) heeft het initiatief genomen om de expositie naar Assen te halen.