Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Assen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Wie zijn wij

Wij zijn een enthousiaste groep vrouwen uit Assen en omgeving. Ons doel is  om de positie van meisjes en vrouwen overal in de wereld te verbeteren. Om dit te bereieken nemen we niet alleen deel aan landelijk georganiseerde activiteiten maar ontwikkelen ook lokale initiatieven en acties.  Solidariteit, respect en ondersteuning zijn ons uitgangspunt zowel in onze acties als in onze onderlinge contacten.

Om onze doelstellingen te verwezenlijken organiseren we diverse activiteiten, zoals een filmfestival voor basisschoolleerlingen, fundraisingacties rond Moederdag en in november acties in het kader van Orange te World. Het hele jaar door zijn er kleinere activiteiten en bijeenkomsten om kennis te delen, bewustwording te vergroten of geld in te zamelen voor lokale doelen.

Zie ook onze nieuwsitems voor meer informatie. Nieuwsgierig geworden. Neem dan contact op!

Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Ieder lid draagt met haar specifieke expertise bij aan onze doelstellingen. Als onderdeel van de Nederlandse Unie en Soroptimist International, de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld, maken we het verschil.

Meer Weten?

Ons profiel

Club Assen is opgericht in 1946 en bestaat op dit moment uit ongeveer 25 vrouwen, in de leeftijd variërend van 35 tot 90 jaar, met verschillende beroepen en achtergrond. We komen, circa 10x per jaar op wisselende dagen, bijeen in “Stadscafe de Pelikaan”. Deze clubavonden zijn niet alleen bedoeld voor ontmoeting maar bieden een gevarieerd programma. Dit kan zijn, een lezing van een externe spreker of een werk- of levensbericht van een lid. Daarnaast worden er het hele jaar door diverse kleinere activiteiten georganiseerd. Hierbij zetten alle leden hun eigen specifieke expertise in zoals: organisatie, PR, sociale media en fundraising. Voor meer informatie kijk eens bij onze acties en onze nieuwsitems  of neem eens contact op want in een gesprek kunnen we nog beter uitleggen wie we zijn en waar we zoal mee bezig zijn.

Samen krijgen we veel voor elkaar!

Vakvrouwen voor Vrouwen