Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Assen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Assen

Club Assen zet zich in zetten om de positie van meisjes en vrouwen te verbeteren; in Nederland en daarbuiten. Daarnaast vinden we ook onderlingen solidariteit, ondersteuning en gezelligheid belangrijk.

De samenleving bewust maken bestaande ongelijkheden, zoals geweld tegen vrouwen, is één van onze prioriteiten.  Ook zamelen we geld in voor grote en kleinere projecten. In 2022 en 2023 is onze voornaamste fundraising voor 100xtrees4life een landelijk project van de Nederlandse Unie van Soroptimisten.

In maart organiseren we het Soroptimist Film Festival voor Kinderen en doen we mee aan  NL-Doet. In mei is er een Moederdag Actie, dit jaar bezorgen we een High Tea. November staat in het teken van “Orange the World”, zie ook onze Nieuws Items.

Nieuwsgierig geworden, wil je andere vakvrouwen in Assen en omgeving met verschillende beroepen en opleidingen uit verschillende generaties leren kennen? Neem dan contact op! Bij ons bepalen de leden zelf hoe ze bijdragen aan onze projecten,

Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Ieder lid draagt met haar specifieke expertise bij aan onze doelstellingen. Als onderdeel van de Nederlandse Unie en Soroptimist International, de grootste serviceorganisatie van vakvrouwen ter wereld, maken we het verschil.

Meer Weten?

Ons profiel

Club Assen is opgericht in 1946 en bestaat op dit moment uit ongeveer 25 professionele vrouwen, in leeftijd variërend tussen de 35 en 90 jaar, met verschillende beroepen en opleidingen. We komen regelmatig bijeen in “Stadscafe de Pelikaan”. De clubavond wordt voorafgegaan door een gezamenlijk diner. De bijeenkomsten bieden een gevarieerd programma. Dit kan zijn, een lezing van een externe spreker of  een werk- of levensbericht van een lid. Soms is er een vergadering. De avond wordt afgesloten met een informele borrel.

We organiseren een scala aan activiteiten en projecten zie onze Acties en Nieuws-items om onze doelstellingen te verwezenlijken: een betere positie voor vrouwen en meisjes.

Hierbij zetten alle leden hun eigen specifieke expertise in zoals: organisatie, PR, sociale media en fundraising.

Samen krijgen we veel voor elkaar!

Vakvrouwen voor Vrouwen