Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Assen

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Assen

Net als alle clubs in Nederland maakt onze club deel uit van de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curacao. Naast elkaar ontmoeten, vriendschap en gezelligheid, zettten we ons in om de positie van meisjes en vrouwen te verbeeren, in Nederland en daarbuiten. Waar mogelijk ondersteunen we direct, en zamelen geld in voor grote en kleinere projecten.

Projecten van onze eigen club, of we haken aan landelijke projecten of grotere regionale projecten. Deze gelden worden bijeengebracht door een jaarlijkse (vrijwillige) bijdrage van de leden en door fundraising. Waar mogelijk ondersteunen we direct, en zamelen geld in voor grote en kleinere projecten. Projecten van onze eigen club, of we haken aan landelijke projecten of grotere regionale projecten. Deze gelden worden bijeengebracht door een jaarlijkse (vrijwillige) bijdrage van de leden en door fundraising.

Onze bijeenkomsten bieden een gevarieerd programma. Daarnaast maken we regelmatig uitstapjes. Nieuwe leden zijn van harte welkom!

Ons profiel

Club Assen is opgericht in 1946 en telt op dit moment  ongeveer 40 leden, in leeftijd varierend tussen de 35 en 96 jaar. Wij vormen een actieve en gezellige club. De clubleden komen elke maand bijeen in restaurant “de Hertenkamp”. De clubavond wordt voorafgegaan door een gezamenlijk diner. De bijeenkomsten bieden een gevarieerd programma. Dit kan zijn, een lezing van een externe spreker of  een werk- of levensbericht van een lid. De tweede helft van de avond wordt ingevuld door een vergadering met daarna een informele borrel. Daarnaast zijn er regelmatig gezamenlijke uitstapjes in de vorm van werkbezoeken, exposities, wandelingen, informele koffieochtenden, borrels e.d.

Van april tot juni 2020 zijn helaas alle fysieke bijeenkomsten en activiteiten vervallen vanwege de Corona crisis. We hebben contact met elkaar gehouden door virtuele borrels en een virtuele High Tea. De bestelling hiervoor by de Blooming Bakery steunt de vrouwen en meisjes die hier een opleiding krijgen. Onze acties zijn gewoon doorgegaan. Zo hebben een aantal van onze leden beschermende schorten gemaakt voor de huisartsen in Assen.