Benefietconcert kwARTet

Benefietconcert kwARTet 26 mei 2016

    Het ensemble kwARTet, vier professionele Soroptimisten-musici gaven op uitnodiging van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven, een benefietconcert in de Maria Christinakerk in Den Dolder.

    Voor een uitverkochte zaal werden door kwARTet, waarvan de Bilthovense sopraan en Soroptimist Wanda Peters, deel uitmaakt, liederen ten gehore gebracht in 10 verschillende talen, van 26 verschillende componisten, onder wie 13 vrouwen.

    De twee, door pianiste Yvonne Hoekstra begeleide, sopranen (Wanda Peters en Irene Maessen zie foto) zongen ieder diverse liederen solo en daarnaast een aantal duetten. Het programma werd toegelicht en aan elkaar gepraat door presentatrice Beatrice Dees uit Driebergen. Zij vertelde met humor over de inhoud van de liederen, maar gaf ook uitleg over onder meer dissonante klanken. De avond verliep zonder een dissonant: de bezoekers, van jong (11 jaar) tot oud (90 jaar) genoten.    Verschillende sponsoren droegen de onkosten van het concert. De opbrengst was ruim €4.700! Dankzij – naast de kaartverkoop natuurlijk – een heerlijke wijnactie, verkoop van hapjes en drankjes, een extra collecte bij afloop en ruimhartige giften van aanwezige genodigden, maar ook van mensen die niet konden komen, maar toch wilden bijdragen, De opbrengst was voor ons goede doel van 2016: Syrië ‘Back to School’.