Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven

Ons profielOnze projectenOnze actiesOns nieuws

De Bilt-Bilthoven

Club De Bilt-Bilthoven komt eens per maand samen in restaurant Amis in De Bilt. We genieten van een diner en een avondprogramma. Eén van onze leden levert een bijdrage of er treedt een gastspreker op. Enkele keren per jaar is onze clubavond elders, zoals bij ons jaarlijkse bedrijfsbezoek. Op de foto rechts enkele Soroptimisten bij de aanvang van de landelijke actie: Orange the World, Stop geweld tegen vrouwen.

Met onze cira 37 leden organiseren we maatschappelijke activiteiten en fondsen-wervende evenementen.

Uw donatie voor Stichting Leergeld De Bilt

Ons profiel

Club De Bilt-Bilthoven werd opgericht op 26 april 1980. Inmiddels zijn we 42 jaar jong! Sinds 2007 onderhouden wij een friendship-link met club Dortmund-Hellweg in Duitsland.

In clubjaar 2022-2023 is ons thema: ‘We are family’. Ons goede doel van 2023 is Stichting Leergeld De Bilt. Om fondsen te werven organiseerden wij het afgelopen jaar een kunstveiling en een bridgedrive. Scan de QR-code hiernaast om een donatie aan Stichting Leergeld te doen.

Onze club telt ca. 37 leden met een gespreide leeftijdsopbouw. Van 40-ers tot 80-ers. De beroepen van onze leden zijn divers. We hebben leden die werkzaam zijn (geweest) in de gezondheidszorg (huisarts, fysiotherapeut), in het onderwijs / de wetenschap (hoogleraar, leerkracht basisschool, wetenschapscommunicator), als zelfstandig ondernemers (sieradenontwerpster/goudsmit, eigenaar bakkerij, cateraar, jurist, coach), in de muziekwereld (violiste, zangeres), in de topsport (teammanager van een Olympisch team), bij de overheid en nog veel meer. Wij zijn een actieve club met veel energie en steeds weer nieuwe ideeën om onze missie voor het voetlicht te brengen en uit te voeren. We zouden graag een aantal nieuwe jonge leden verwelkomen. Wil jij ook wat betekenen voor andere vrouwen en ben je 45 jaar of jonger? Wij staan meer dan open om nieuwe powervrouwen in ons midden op te nemen! Ga naar https://www.soroptimist.nl/lid-worden/#aanmelden  en meld je aan. Wij nemen dan contact met je op.

Jaarthema ‘We are family’

In clubjaar 2022-2023 is het thema ‘We are family’. Dit ruime thema vormt bij onze activiteiten de rode draad. Ieder van onze ongeveer 37 leden – met uiteenlopende achtergronden – is actief in één van onze commissies, waarmee we ons jaarprogramma invullen.

Maatschappelijk betrokken

Onze commissie ‘Thuis in de Bilt’ organiseert maatschappelijke activiteiten in de regio. We klussen mee met NLdoet en tevens helpen we met acties van de Voedselbank.

Fondsenwerving

Jaarlijks steunen wij één goed doel met een financiële bijdrage. In 2022/2023 is dat ‘Stichting Leergeld De Bilt’. Onze projectcommissie zet evenementen op waarmee we geld verzamelen voor het gekozen goede doel. Al meer dan twintig jaar organiseren wij een jaarlijkse bridgedrive. De laatste jaren organiseerden wij onder andere een fietstocht, een FilmFeest, een taxatiemiddag, een kunstveiling, concerten, lezingen, debatten, en meer.

We zijn trots dat onder begeleiding van één van onze leden een lespakket voor middelbare scholen ontwikkeld is, voor de internationale campagne “Orange the world” om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.


Bijeenkomsten / Nieuws en acties

Midwinter 2019

Ons muzikale bestuur.

Tijdens onze Midwinter werd de opbrengst van al onze acties bekend gemaakt (onder voorbehoud): Een terecht fotomoment!

Soroptimisten bezoeken Griekenland

Oktober 2019 Olympia

Club verjaardag viering

14 april 2019

Lezing van president Soroptimist International in De Bilt

Op onze bijeenkomst van 5 maart hadden wij als gast onze eigen Nederlandse SI president Mariet Verhoef-Cohen. Mariet gaf ons een inkijkje in haar drukke leven als president van ons wereldwijde netwerk van Soroptimisten, met 80.000 leden. Ze werkt samen met de medewerkers bij Ze vertelde over het project dat zij in haar presidentsjaar als speerpunt heeft uitgekozen: ‘Women, Water & Leadership’.

Soroptimisten DeBilt-Bilthoven in Rome

Oktober 2017

Twaalf van onze leden maakten samen een reis naar Rome. Ons lid Alwine, in het dagelijks leven docente klassieke talen in Utrecht, leidde ons rond door deze prachtige stad. We bezochten enkele toeristische trekpleisters, maar verder vooral veel plekken waar we zonder Alwine niet zo snel zouden komen. Een heel bijzondere ervaring. Nogmaals dank Alwine! We verheugen ons nu al op onze reis naar Athene in oktober 2019.

Installatie nieuw lid

1 februari 2016

Voorzitter Janneke overhandigt ons 33e clublid Anouk haar naamspeldje van de Soroptimisten.

Bestuurswissel

Oktober 2015

Aftredend voorzitter Agnes Verhulst spreekt de nieuwe voorzitter Buck de Boer toe tijdens de inauguratie van het nieuwe bestuur voor het jaar 2015-2016.


Filmfeest 1 november 2019

Ding & Doen markt 18 mei 2019 Maartensdijk

Maart 2019 NL-Doet bij de Voedselbank

BridgeDrive 7 november 2018

Taxatiemiddag in de rij in Bilthoven

Taxatiemiddag zaterdag 29 september in Bilthoven

Twintigste Bridgedrive van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven

1 november 2017

Op woensdag 1 november 2017 vierden de Soroptimisten een jubileum: voor het twintigste achtereenvolgende jaar organiseerden we een Bridgedrive voor het goede doel, ditmaal in de Woudkapel in Bilthoven.

Heugelijk nieuws, dit was de 20ste editie! De Bridgedrive heeft haar opbrengst, zoals elk jaar, volledig gedoneerd aan het goede doel, de – AFRIpads Foundation.

Veel belangstelling voor de Biltse Beroepenmarkt 2017

uit De Vierklank, 17 mei 2017, door Henk van de Bunt

Woensdagavond 10 mei konden scholieren van diverse middelbare scholen uit de gemeente De Bilt de beroepenmarkt bezoeken. De beroepenmarkt werd van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis te Bilthoven gehouden.

Op een laagdrempelige manier kon men kennis maken met diverse beroepen en praten met mensen, die dat beroep zelf uitoefenen in de gemeente De Bilt en directe omgeving. Mensen die werkzaam zijn in gezondheid en milieu, veiligheid, horeca, sport, kunst en theater, tuinbouw of in de financiële sector. In bepaalde gevallen konden er ook afspraken worden gemaakt voor een extra gesprek of een bezoek bij het bedrijf. De beroepenmarkt was bedoeld voor leerlingen en werkers van mavo-3, havo-4, vwo-5 van Oranje-Nassau School, De Werkplaats en Het Nieuwe Lyceum. Ouders waren soms ook mee gekomen. De beroepenmarkt werd georganiseerd door de gemeente, de middelbare scholen en de Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven. Er waren zo’n 70 beroepsvoorlichters bereid gevonden belangeloos hieraan mee te werken.

Wethouder onderwijs Madeleine Bakker-Smit opende de bijeenkomst: ‘De gemeente De Bilt is een prachtige gemeente met hoogwaardige faciliteiten, waaronder de 3 middelbare scholen waarop jullie, de leerlingen, zitten. De keuze uit vervolgopleidingen en beroepen is heel groot. Dat blijkt alleen al uit alle beroepen die hier vanavond bij elkaar zijn. Op deze beroepenmarkt kun je vroegtijdig onderzoeken zonder dat je binnenkort een keuze hoeft te maken. Ontdek daarom met open vizier wat bij je past en waarvoor je passie hebt’.

Sollicitatietraining voor nieuwe Biltsen

12 november 2016

Soroptimisten leren vluchtelingvrouwen solliciteren. Als vervolg op de op 2 oktober georganiseerde middag met de titel “Ontmoet een nieuwe Biltse” (zie onder), organiseerden wij op 12 november een sollicitatietraining voor de vluchtelingenvrouwen uit onze gemeente. 6 enthousiaste deelnemers leerden van mobiliteitsadviseur Riek van der Vlag van Meervaardig, Soroptimist van club Ede, waardevolle do’s and don’ts uit sollicitatieland. Hoe maak je een goede cv, bijvoorbeeld, en wat zijn belangrijke zaken om op te letten bij het voorbereiden van een sollicitatiegesprek? Leden van onze club kwamen met de laptop en vrouwen die nooit eerder een cv hadden gehad, vertrokken met een cv om in te zetten in hun zoektocht naar werk.

Ontmoet een nieuwe Biltse

2 oktober 2016

Soroptimisten van club De Bilt-Bilthoven ontmoeten vluchtelingvrouwen uit hun gemeente.

Op 2 oktober organiseerde club De Bilt-Bilthoven een middag met de titel “Ontmoet een nieuwe Biltse”. Het thema was opleiding, werkervaring en toekomst op de arbeidsmarkt. Wij ontvingen 9 gasten uit Syrië, Bhutan, Pakistan en Iran met verschillende achtergronden. Het betrof vrouwen die wij via Steunpunt vluchtelingen De Bilt hadden uitgenodigd en die in principe de inburgeringscursus hebben voltooid en de wens hebben om te gaan participeren in de Nederlandse arbeidsmarkt.

Eerst hielden we drie ‘speed-date’-rondes, waarbij de gasten op basis van een afbeelding van het vakgebied een Soroptimist uitkozen om mee in gesprek te gaan. Aan 9 tafeltjes ontstonden zeer geanimeerde gesprekken en de sfeer was heerlijk.

Daarna hield Riek van der Vlag, Soroptimist van club Ede en specialist in werkmobiliteit bij Meervaardig Carrièreslag een presentatie met tips voor succesvol werk zoeken in Nederland. Ook besteedde zij aandacht aan de mogelijkheid voor ALLE werkzoekenden een subsidie voor scholing aan te vragen voor een omscholing of bijscholing t/m 31/12/2016.

Op 12 november zal Riek op uitnodiging van club De Bilt-Bilthoven een middag terugkomen om de vrouwen die dat willen te helpen met hun cv, sollicitatiebrieven, boterbriefje voorbereiding op sollicitatiegesprekken enz. Diverse gasten gaven aan daar gebruik van te willen maken.

Soroptimisten helpen Voedselbank aan middelen bij de Plus

13 februari 2016

Hands on project

Op 13 februari 2016 hielpen leden van onze club bij het inzamelen van voedsel voor de Voedselbank.
Winkelende bezoekers van supermarkt Plus in Bilthoven werd gevraagd een artikel aan te schaffen en te schenken. De reacties waren hartverwarmend.

Bridgedrive 2015 een succes

Maar liefst acht volle tafels en een opbrengst van bijna € 600 voor het goede doel AFRIpads. De gulle gevers maakten het mogelijk om mooie prijzen uit te reiken aan de winnaars.

Druk bezochte debatavond in gemeentehuis: Wat is Waarheid?

20 november 2014

Workshopavond Bedrijfscommunicatie brengt € 1200,- op

24 april 2014

Donderdag 24 april presenteerde Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven een zeer geslaagde interactieve workshopavond ‘Communicatie’. Vier communicatieprofessionals deelden, geheel onbezoldigd, hun kennis over uiteenlopende vormen van bedrijfscommunicatie. Met het evenement is 1200 euro opgehaald voor de Namasté Foundation.

Circa 25 ondernemers uit de regio De Bilt-Bilthoven luisterden eerst naar plenaire presentaties over on- en offline communicatie, social media, online storytelling en experience. Agnes Verhulst, de voorzitter van onze club en zelf in het dagelijks leven communicatiemanager, begeleidde deze sessie.

Pennen geblazen
Na de korte introducties mocht iedere deelnemer plaatsnemen in twee workshoprondes. Deelneemster Wilma de Brauw – van den Berg: “De workshopronde werd voor mij, met mijn bedrijf Babycompany.nl, extra interessantomdat mijn webshop toevallig in beide workshops als testcase werd gebruikt! Pennen geblazen, want de tips en aanbevelingen vlogen mij om de oren. Het leuke was dat ook andere deelnemers bruikbare adviezen gaven. Zéér de moeite waard allemaal.”

Veel deelnemers zeiden na afloop direct dat ze een aangename en vooral leerzame avond hadden gehad.

Met medewerking van…
De workshops werden gegeven door lokale communicatieprofessionals, allen eigenaar van een eigen bedrijf: Robbert Jan Sabel (on- en offline), Nico van der Zaan (social media), Ab Talmon (online storytelling) en Renze de Vries (experience).

Ook zij waren enthousiast over de bijeenkomst. Eén van hen bedankte ons naderhand voor het podium en een ander meldde zich alweer aan voor volgend jaar. Wij zijn hen vooral erg dankbaar voor het mogelijk maken van deze bijeenkomst!

Tussendoor werd een smaakvolle warme maaltijd geserveerd door slagerij Van Ek uit Bilthoven en verzorgde bakkerij Bos uit Maartensdijk handgemaakte lekkernijen. De bijeenkomst vond trouwens plaats in de Oranje Nassau School, een prachtig gebouw, zowel van buiten als van binnen. Een passende locatie want wij zaten weer ouderwets in klaslokalen met houten schoolbankjes.

Opbrengst
De opbrengst van circa € 1200,- wordt gedoneerd aan de Namasté Foundation, die vrouwen en kinderen in Nepal ondersteunt met microkredieten en scholing. Via Facebook is dit bericht al aan de organisatie gemeld. Daarmee zijn de wijze lessen van 24 april dus direct in de praktijk gebracht.

Bezoek aan biologische tuinderij Eyckenstein

5 augustus zomerbijeenkomst

Op de prachtige oude moestuin van Landgoed Eyckenstein bij Maartensdijk is Luuk Schouten in 2006 gestart als biologisch tuinder. Op 0,7 hectare teelt en verkoopt hij samen met Jasper Rijsdijk een grote diversiteit aan groenten. Raapsteeltjes, wortelen, boontjes, bietjes, rucola, venkel, pompoenen, courgettes, sla, aardappelen en nog veel meer. Allemaal van het seizoen en op gecertificeerd biologische wijze geteeld. De tuinderij is bovendien een plek waar klanten, (toevallige) bezoekers en vrijwilligers welkom zijn.

Bedrijfspresentatie Veldhoven Interieurs

6 mei 2019

Installatie nieuw lid: Eefje de Groof

4 maart 2019

Lezing over Afrikaanse overgangsriten

8 januari 2018

In onze bijeenkomst van 8 januari 2018 nam emeritus hoogleraar antropologie Wouter van Beek van Tilburg University ons mee in zijn onderzoek naar Afrikaanse overgangsriten. Bij verschillende ijkpunten in het leven, zoals geboorte, puberteit en de dood, voeren volken hun ‘rites de passage’ uit. Vaak wordt een groep tijdelijk afgezonderd van het dagelijks leven, om daarna herboren weer terug te keren.

Installatie nieuw lid

3 juni 2017

Op 3 juni mochten we Ilse installeren, ons 34e clublid. Na een persoonlijke presentatie overhandigt voorzitter Tjitske haar het ledenboekje.

Bedrijfsbezoek aan College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Juni 2017

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is het werkterrein van een van onze leden. Zij zorgde voor onze ontvangst en vertelde over de werkzaamheden van het CBG.

Kwaliteit van geneesmiddelen
Het CBG bestaat 50 jaar en is opgericht naar aanleiding van calamiteiten die zich voorgedaan hadden door medicijngebruik, denk aan de Softenon affaire. Het college bewaakt de kwaliteit van geneesmiddelen voor mensen en dieren. Een klein onderdeel houdt zich bezig met voedingsmiddelen. Men waakt over de balans tussen werkzaamheid en bijwerkingen van geneesmiddelen.

Presentaties en diner
Ons clublid en twee van haar collega’s gaven presentaties over hun bij het College, contacten met universiteiten, studenten die promoveren op onderwerpen die aangedragen worden door het College en over generieke geneesmiddelen, ofwel medicijnen die nagemaakt worden nadat het patent van een farmaceutisch bedrijf verlopen is.

Na de bijeenkomst in de vergaderzaal, met schitterend uitzicht, kregen we een korte rondleiding door de verdiepingen die het CBG tot zijn beschikking heeft. We borrelden in het werkcafé en genoten van een voortreffelijke Indische maaltijd.

Midwinterbijeenkomst

7 december 2015

Een heerlijke avond in kookwinkel Kooklust.


Bridgedrive 2019

Benefietavond Connect By Music

Opbrengst Benefiet avond voor “Connect by Music” in de Woudkapel bedroeg circa € 1.900!

Zaterdag, 22 juni 2019 organiseerde onze club een benefietavond voor “Connect by Music”. Doel was geld in te zamelen voor dit mooie project. Connect by Music heeft als doelstelling het organiseren en faciliteren van professioneel muziekonderwijs in Griekse vluchtelingenkampen.

De avond begon met een presentatie door de soroptimist en docent klassieke talen Alwine Reinink, met als titel: “Wondergenezingen in Epidauros”. Op inspirerende wijze nam zij haar toehoorders mee in de wereld van wondergenezingen in dit klassieke kuuroord. Zij beschreef de handelingen van de Griekse arts Asclepius, geboren in Epidauros. In zijn geneeswijzen speelden slangen een belangrijke rol. Het internationaal erkende symbool voor artsen, het esculaap, verwijst naar deze klassieke geneesheer. Later speelde ook Hippocrates in Epidauros een belangrijke rol. De eed van Hippocrates verwijst naar deze klassieke geneesheer. Tegenwoordig is Epidauros vooral bekend om zijn klassieke theater met zijn bijzondere akoestiek. Na de pauze volgde een recital met werken van Sarasate, Ravel, Chopin en Saint Saëns. Violist Jeroen de Groot, ambassadeur en medeoprichter van Connect by Music speelde samen met pianist Brook Cuden. Het publiek luisterde ademloos naar hun uitvoering die van grote klasse was. Na meerdere ovaties speelden zij nog 3 toegiften. Het was een bijzondere en inspirerende avond, waarin de collectieve verbinding met het hogere doel constant voelbaar was.

Prachtig pianorecital Ayumu Yamanaka

Op zaterdag 26 mei 2018 heeft de Ayumu Yamanaka een prachtig pianorecital gegeven in Den Dolder. Met werken van Liszt, Schumann en Claude Debussy. De Japanse pianist wist zo’n 80 gasten te bekoren met tussendoor een toelichting op/achtergrond van de muziek.

Piano Recital Ayumu Yamanaka

Soroptimist FilmFeest helpt 1725 Oegandese meisjes een jaar naar school

27 oktober 2017

Op vrijdag 27 oktober zagen 150 bezoekers van het Soroptimist FilmFeest in Bilthoven de bioscoopfilm Hidden Figures. Het benefietevenement bracht 8500 euro op voor AFRIpads, een stichting die gratis wasbaar maandverband verstrekt aan meisjes in Oeganda. De oprichtster van AFRIpads komt uit Bilthoven en won afgelopen jaar een bijzondere award: de Vrouwen van nu Verschilmaker 2017.

Netwerkorganisatie Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven organiseerde het Soroptimist FilmFeest voor de tweede keer. Wederom deed de Tuinzaal van Huize Het Oosten dienst als mooie bioscoopzaal. Zo’n 20 lokale ondernemers maakten van het Soroptimist FilmFeest een nog groter succes door als sponsor de opbrengst te verhogen, of een bijdrage te leveren aan de loterij en een wijnverkoop.

AFRIpads Foundation
De opbrengst van het Soroptimist FilmFeest gaat naar AFRIpads Foundation. Die stichting voorziet meisjes van het platteland van Oeganda van gratis wasbaar maandverband. De meisjes zullen niet meer elke maand een week hun lessen missen. Zo zorgt AFRIpads ervoor dat ze niet zover achterop raken dat ze uiteindelijk met school zouden stoppen. Daarnaast geeft AFRIpads voorlichting. De stichting is opgericht door Sanne Bolkenstein, die is opgegroeid in Bilthoven. Afgelopen voorjaar won Sanne een bijzondere award: ze werd Vrouwen van Nu Verschilmaker 2017. Die prijs is een landelijke erkenning voor haar mooie initiatief.

Weer een jaar naar school
Voorzitter van de Soroptimisten Christien Timmer: ‘Met het FilmFeest konden 150 Bilthovenaren lekker een avondje naar de film én hebben we 5750 euro opgehaald. Stichting Wilde Ganzen doet onze opbrengst maal anderhalf, waardoor we uitkomen op het prachtige bedrag van ruim 8600 euro. Voor dat geld kunnen 1725 van de armste meisjes in Oeganda gratis een setje wasbaar maandverband krijgen. Die meisjes kunnen nu weer een jaar gewoon naar school! Als lokale serviceclub voor vrouwen zijn wij ontzettend trots op dit resultaat. We danken iedereen die eraan heeft bijgedragen.’

Net als in 2015 vertoonden wij op een lagere school in de gemeente voor alle leerlingen een film met een maatschappelijk thema aan de kinderen van de groepen 7 en 8.

Op vrijdag 27 oktober organiseerden wij voor volwassenen een openbare filmvoorstelling georganiseerd met een loterij. Dit jaar draaiden we de film Hidden figures. Een film zeer de moeite waard met vele enthousiaste reacties. Allemaal om fondsen voor AFRIpads te werven, maar ook om de bezoekers van het FilmFeest een leuke schooldag of avond te bezorgen en de naamsbekendheid van het Soroptimisme in onze gemeente te verstevigen.

Benefietconcert kwARTet

26 mei 2016

Het ensemble kwARTet, vier professionele Soroptimisten-musici gaven op uitnodiging van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven, een benefietconcert in de Maria Christinakerk in Den Dolder.

Voor een uitverkochte zaal werden door kwARTet, waarvan de Bilthovense sopraan en Soroptimist Wanda Peters, deel uitmaakt, liederen ten gehore gebracht in 10 verschillende talen, van 26 verschillende componisten, onder wie 13 vrouwen.

De twee, door pianiste Yvonne Hoekstra begeleide, sopranen (Wanda Peters en Irene Maessen zie foto) zongen ieder diverse liederen solo en daarnaast een aantal duetten. Het programma werd toegelicht en aan elkaar gepraat door presentatrice Beatrice Dees uit Driebergen. Zij vertelde met humor over de inhoud van de liederen, maar gaf ook uitleg over onder meer dissonante klanken. De avond verliep zonder een dissonant: de bezoekers, van jong (11 jaar) tot oud (90 jaar) genoten.

Verschillende sponsoren droegen de onkosten van het concert. De opbrengst was ruim €4.700! Dankzij – naast de kaartverkoop natuurlijk – een heerlijke wijnactie, verkoop van hapjes en drankjes, een extra collecte bij afloop en ruimhartige giften van aanwezige genodigden, maar ook van mensen die niet konden komen, maar toch wilden bijdragen, De opbrengst was voor ons goede doel van 2016: Syrië ‘Back to School’.

Soroptimist FilmFeest 2015 zeer geslaagd

30 oktober 2015

Nadat Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven op 14 oktober 2015 al voor de 18e keer haar jaarlijkse bridgedrive had georganiseerd, werd op 30 oktober het FilmFeest gehouden. Dit laatste was een geheel nieuwe activiteit. De vier films voor de kinderen waren afgestemd op de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar én op het thema van het (afgelopen) clubjaar dat in het teken van ‘Vrijheid’ stond. Alle circa 500 kinderen van de Julianaschool in Bilthoven werden met de hulp van vele leden van de club van een lunch – met onder andere veel broodjes knakworst! – voorzien. De kinderen betaalden voor de lunch en op vrijwillige basis voor de film. Op dezelfde dag werden in de tuinzaal van Huize Het Oosten voor volwassenen ’s ochtends en ’s avonds films vertoond. De bezoekers aan de avondfilm konden ook deelnemen aan een loterij.

Opbrengst
Mede dankzij een aantal sponsors bedroeg de totale dagopbrengst circa 7.000 euro. Dankzij de medewerking van Wilde Ganzen wordt dit bedrag met 3.333 euro verhoogd. Met de opbrengst van het FilmFeest, de bridgedrive en nog een aantal andere bijdragen hebben wij ruim 15.000 euro aan AFRIpads Foundation kunnen overmaken. Daardoor kunnen ruim 2400 meisjes een jaar naar school.

Friendshipbezoek aan Club Dortmund-Hellweg

11 oktober 2014

Op zaterdag 11 oktober hebben onze leden Angrid en Romana een bezoek gebracht aan onze Duitse friendship vriendinnen van Soroptimistclub Dortmund Hellweg. Op een groot tuinen/braderie evenement verkocht de club erwtensoep en drankjes voor hun goede doel. Het was prachtig weer en een goede gelegenheid een groot aantal van hun clubleden even te spreken. De soep smaakte voortreffelijk!