Home

Van harte welkom bij Soroptimist International De Bilt-Bilthoven

Ons profielOnze projectenOnze actiesOns nieuws

De Bilt-Bilthoven

Onze Soroptimistclub telt bijna 40 leden van verschillende beroepsgroepen. Wij komen maandelijks bij elkaar, organiseren fondsenwervende acties en ondersteunen projecten.

Onze club is onderdeel van de wereldwijde organisatie Soroptimist International met rond de 70.000 leden in meer dan 100 landen.

Wij zetten ons in om de rechten, de positie en het leven van meisjes en vrouwen te verbeteren. Klik op de buttons om meer te lezen over onze acties, onze activiteiten en over de projecten die we ondersteunen.

Op de foto rechts zie je onze clubleden bij de aanvang van de landelijke actie: Orange the World, Stop geweld tegen vrouwen.

Wij organiseren maatschappelijke activiteiten en fondsenwervende evenementen

Uw donatie voor My Book Buddy

Ons profiel

Club De Bilt-Bilthoven werd opgericht op 26 april 1980. Inmiddels zijn we 44 jaar jong!

In clubjaar 2024 is ons thema: ‘Inspirerende vrouwen’. Ons goede doel van 2024 is My Book Buddy. Ook dit jaar gaan we weer activiteiten organiseren om fondsen te werven.

Wij eten eens per maand samen en hebben dan een avondprogramma verzorgd door één van onze leden of een gastspreker. Eens per jaar hebben we een bedrijfsbezoek.

Sinds 2007 onderhouden wij een friendship-link met club Dortmund-Hellweg in Duitsland.

Onze club heeft een gespreide leeftijdsopbouw. Van 40-ers tot 80-ers. We zijn werkzaam in uiteenlopende beroepen. We hebben leden die werkzaam zijn (geweest) in de gezondheidszorg (huisarts, fysiotherapeut), in het onderwijs/de wetenschap (hoogleraar, leerkracht basisschool, wetenschapscommunicator), als zelfstandig ondernemers (sieradenontwerpster/goudsmit, eigenaar bakkerij, cateraar, jurist, coach), in de muziekwereld (violiste, zangeres), in de topsport (teammanager van een Olympisch team), bij de overheid en nog veel meer. 

Wij zijn een actieve club met veel energie en steeds weer nieuwe ideeën om onze missie voor het voetlicht te brengen en uit te voeren. We zouden graag een aantal nieuwe jonge leden verwelkomen. Wil jij ook wat betekenen voor andere vrouwen en ben je 45 jaar of jonger? Wij staan meer dan open om nieuwe powervrouwen in ons midden op te nemen! Ga naar https://www.soroptimist.nl/lid-worden/#aanmelden  en meld je aan. Wij nemen dan contact met je op.

Jaarthema ‘Inspirerende vrouwen’

In clubjaar 2024 is het thema ‘Inspirerende vrouwen’. Dit ruime thema vormt bij onze activiteiten de rode draad. Ieder van leden is actief in één van onze commissies, waarmee we ons jaarprogramma invullen.

Maatschappelijk betrokken

Onze commissie ‘Thuis in De Bilt’ organiseert maatschappelijke activiteiten in de regio. We klussen mee met NLdoet en tevens helpen we met acties van de Voedselbank.

Fondsenwerving

Jaarlijks steunen wij één goed doel met een financiële bijdrage. In 2024 is dat My Book Buddy. Onze projectcommissie organiseert evenementen waarmee we geld verzamelen voor het gekozen goede doel. Al meer dan twintig jaar organiseren wij een jaarlijkse bridgedrive. De laatste jaren organiseerden wij onder andere een fietstocht, een FilmFeest, een taxatiemiddag, een kunstveiling, concerten, lezingen, debatten, en meer.

We zijn trots dat onder begeleiding van één van onze leden een lespakket voor middelbare scholen ontwikkeld is, voor de internationale campagne “Orange the world” om geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen.