Biltse Beroepenmarkt

Biltse Beroepenmarkt

  Biltse Beroepenmarkt

  Op woensdagavond 10 mei kunnen scholieren van diverse middelbare scholen uit gemeente De Bilt de beroepenmarkt bezoeken die wordt georganiseerd door Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven in het gemeentehuis van 19.30 tot 21.30 uur.

  Lees hier het artikel in de Biltsche Courant van 8 mei over deze actie: https://www.biltschecourant.nl/nieuws/algemeen/740443/beroepenmarkt-10-mei-voor-middelbare-scholieren-in-gemeentehuis-de-bilt

     Update: Veel belangstelling voor de Biltse Beroepenmarkt 2017

  uit De Vierklank, 17 mei 2017, door Henk van de Bunt

  Woensdagavond 10 mei konden scholieren van diverse middelbare scholen uit de gemeente De Bilt de beroepenmarkt bezoeken. De beroepenmarkt werd van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis te Bilthoven gehouden.

  Op een laagdrempelige manier kon men kennis maken met diverse beroepen en praten met mensen, die dat beroep zelf uitoefenen in de gemeente De Bilt en directe omgeving. Mensen die werkzaam zijn in gezondheid en milieu, veiligheid, horeca, sport, kunst en theater, tuinbouw of in de financiële sector. In bepaalde gevallen konden er ook afspraken worden gemaakt voor een extra gesprek of een bezoek bij het bedrijf. De beroepenmarkt was bedoeld voor leerlingen en werkers van mavo-3, havo-4, vwo-5 van Oranje-Nassau School, De Werkplaats en Het Nieuwe Lyceum. Ouders waren soms ook mee gekomen. De beroepenmarkt werd georganiseerd door de gemeente, de middelbare scholen en de Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven. Er waren zo’n 70 beroepsvoorlichters bereid gevonden belangeloos hieraan mee te werken.

  Wethouder onderwijs Madeleine Bakker-Smit opende de bijeenkomst: ‘De gemeente De Bilt is een prachtige gemeente met hoogwaardige faciliteiten, waaronder de 3 middelbare scholen waarop jullie, de leerlingen, zitten. De keuze uit vervolgopleidingen en beroepen is heel groot. Dat blijkt alleen al uit alle beroepen die hier vanavond bij elkaar zijn. Op deze beroepenmarkt kun je vroegtijdig onderzoeken zonder dat je binnenkort een keuze hoeft te maken. Ontdek daarom met open vizier wat bij je past en waarvoor je passie hebt’.