Lespakket Orange the World

Lespakket Orange the World

  De campagne Orange the World tegen geweld tegen vrouwen wordt jaarlijks gevoerd van 25 november tot 10 december. Dit jaar werkte Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven mee aan een lespakket over de campagne.

  In de campagneperiode krijgen honderden leerlingen van middelbare scholen in Bilthoven les over geweld tegen vrouwen om het taboe op praten over dit onderwerp te doorbreken. Leden van Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven en docenten maatschappijleer geven de lessen.

  Op 25 november 2021 vond na de eerste lessen op de Werkplaats Kindergemeenschap de officiële plaatselijke kick-off van de campagne bij die school plaatsvinden met een stoepkrijtactie op het schoolplein; Wethouder Madeleine Bakker van de gemeente De Bilt zal daarbij zijn. En ook dit jaar zal het gemeentehuis de vlag van Orange the World gedurende de gehele campagne lapen wapperen op het gemeentehuis en het gemeentehuis oranje uitlichten als het donker is.

   

     Update na de actie: helaas kon een deel van de lessen niet doorgaan door de coronamaatregelen. Volgend jaar zal opnieuw met het lespakket gewerkt worden in onze en andere gemeenten.

  Hieronder zie je Tjitske Visscher, startklaar om de Orange the World les te geven. Zij was een van de ontwikkelaars van het lespakket in samenwerking met een andere Soroptimist en uitgever Seneca.

  Lees hier het artikel in de Biltsche Courant van 26 november over deze campagne: https://www.biltschecourant.nl/lokaal/overig/772905/scholieren-bilthoven-krijgen-les-over-geweld-tegen-vrouwen