Ontmoet een nieuwe Biltse

Ontmoet een nieuwe Biltse 2 oktober 2016

    Soroptimisten van club De Bilt-Bilthoven ontmoeten vluchtelingvrouwen uit hun gemeente.

    Op 2 oktober organiseerde club De Bilt-Bilthoven een middag met de titel “Ontmoet een nieuwe Biltse”. Het thema was opleiding, werkervaring en toekomst op de arbeidsmarkt. Wij ontvingen 9 gasten uit Syrië, Bhutan, Pakistan en Iran met verschillende achtergronden. Het betrof vrouwen die wij via Steunpunt vluchtelingen De Bilt hadden uitgenodigd en die in principe de inburgeringscursus hebben voltooid en de wens hebben om te gaan participeren in de Nederlandse arbeidsmarkt.    Eerst hielden we drie ‘speed-date’-rondes, waarbij de gasten op basis van een afbeelding van het vakgebied een Soroptimist uitkozen om mee in gesprek te gaan. Aan 9 tafeltjes ontstonden zeer geanimeerde gesprekken en de sfeer was heerlijk.

    Daarna hield Riek van der Vlag, Soroptimist van club Ede en specialist in werkmobiliteit bij Meervaardig Carrièreslag een presentatie met tips voor succesvol werk zoeken in Nederland. Ook besteedde zij aandacht aan de mogelijkheid voor ALLE werkzoekenden een subsidie voor scholing aan te vragen voor een omscholing of bijscholing t/m 31/12/2016.

    Op 12 november zal Riek op uitnodiging van club De Bilt-Bilthoven een middag terugkomen om de vrouwen die dat willen te helpen met hun cv, sollicitatiebrieven, boterbriefje voorbereiding op sollicitatiegesprekken enz. Diverse gasten gaven aan daar gebruik van te willen maken.