Bedrijfsbezoek aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen 2017

12-06-2017

Bedrijfsbezoek aan het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

  Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is het werkterrein van een van onze leden. Zij zorgde voor onze ontvangst en vertelde over de werkzaamheden van het CBG.

  Kwaliteit van geneesmiddelen
  Het CBG bestaat 50 jaar en is opgericht naar aanleiding van calamiteiten die zich voorgedaan hadden door medicijngebruik, denk aan de Softenon affaire. Het college bewaakt de kwaliteit van geneesmiddelen voor mensen en dieren. Een klein onderdeel houdt zich bezig met voedingsmiddelen. Men waakt over de balans tussen werkzaamheid en bijwerkingen van geneesmiddelen.  Presentaties en diner
  Ons clublid en twee van haar collega’s gaven presentaties over hun bij het College, contacten met universiteiten, studenten die promoveren op onderwerpen die aangedragen worden door het College en over generieke geneesmiddelen, ofwel medicijnen die nagemaakt worden nadat het patent van een farmaceutisch bedrijf verlopen is.

  Na de bijeenkomst in de vergaderzaal, met schitterend uitzicht, kregen we een korte rondleiding door de verdiepingen die het CBG tot zijn beschikking heeft. We borrelden in het werkcafé en genoten van een voortreffelijke Indische maaltijd.