My Book Buddy

My Book Buddy

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven steunt in 2024 My Book Buddy. We hopen eind van het jaar de Gracious School in Arusha, Tanzania, te kunnen voorzien van een eigen schoolbibliotheek.

Lezen is een basisbehoefte die toegang verschaft tot een andere en nieuwe wereld. My Book Buddy stimuleert het lezen door kinderbibliotheken op te zetten. Door de schoolomgeving als locatie te gebruiken is de bibliotheek voor veel kinderen bereikbaar en stimuleren de leerkrachten en de klasgenootjes de continuïteit van het lezen.

  • Club De Bilt-Bilthoven

Missie en visie

Voor het volgen van onderwijs moet je kunnen lezen. Leesvaardigheid ontwikkel je  door het regelmatig te doen: eerst technisch lezen, vervolgens begrijpend lezen en dan genieten van teksten en informatie verzamelen. Maar daarbij is noodzakelijk dat er boeken voorhanden zijn om je deze vaardigheden eigen te maken. Op veel plaatsen in ontwikkelingslanden zijn boeken niet beschikbaar, ze zijn te duur voor de meeste mensen om aan te schaffen en er is geen bibliotheek waaruit je de boeken kunt lenen. Kortom er is geen leesinfrastructuur en leescultuur.

Donatie doen?

Wil je een donatie doen? Dat kan via NL39 ABNA 0552 1906 91 t.n.v. Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven o.v.v. Donatie My Book Buddy. Of scan de QR-code.