Help Hoogeveen, Hardenberg en De Wolden veilig te maken voor vrouwen

Help Hoogeveen, Hardenberg en De Wolden veilig te maken voor vrouwen

   

     Wist jij dat 8 op de 10 vrouwen te maken heeft gehad met straatintimidatie? Daar schrik je toch van?! Daar kunnen we iets tegen doen! Om te beginnen door onze gemeenten veiliger te maken en te zorgen dat iedere vrouw veilig is op straat. Tijdens onze Orange the World actieperiode vorig jaar, hebben drie gemeenten zich als Safe Streets gemeente aangemeld: Hoogeveen, De Wolden en Hardenberg. Ook jij kunt meehelpen jouw omgeving veiliger te maken door deze vragenlijst in te vullen. Samen maken we de gemeente veiliger!

  Waarom deze Safe Streets enquête?
  Van 25 november tot en met 10 december wordt wereldwijd campagne gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Een campagne onder de naam: Orange the World waarvoor ook vrouwenorganisaties in Nederland zich inzetten (UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao en Zonta Nederland). En dat is hard nodig. Want nog steeds heeft 1 op de 3 vrouwen te maken met (seksueel) geweld.

  Zo stoppen we geweld tegen vrouwen
  Geweld tegen vrouwen en meisjes kan alleen stoppen als we daar samen aan werken. Vrouwen en mannen, maatschappelijke organisaties, en overheden op internationaal, nationaal, provinciaal en lokaal niveau. Iedereen kan iets doen.

  Over de enquête zelf:
  De gegevens uit de enquête worden anoniem verwerkt. En worden gebruikt om te inventariseren waar vrouwen zich onveilig voelen. Deze inventarisatie wordt overhandigd aan de desbetreffende gemeenten. Vul nu de enquête in.