Social Sofa Hardenberg

Orange the World Social Sofa Hardenberg  Het plan voor een Orange the World social sofa ontstaat, en dan heb je een kunstenaar in je club die met alle liefde een ontwerp wil maken. Dat geluk hebben wij als club De Reestlanden! Lia van Rhijn onthulde op 8 maart 2022 haar ontwerp bij HardenbergArt.

  Zij legt haar ontwerp uit: 

  Het ontwerp van deze Social Sofa is ontstaan uit de beeldtaal die Orange the World hanteert.

  Allereerst de kleuren van de dageraad, hoopvol, verwachtingsvol, blanco en onbezoedeld.

  Daarnaast zien we de oranje handjes in een ronde witte cirkel die een streng stopteken maken. Je gebruikt geen geweld tegen vrouwen en meisjes! Basta!!

  Ik heb ervoor gekozen de handjes in een afzetrand van een grand foulard te plaatsen.

  Alsof het kleed over de bank is gedrapeerd. Dit gaf me de nodige vrijheid om vervolgens allerlei beelden aan het kleed toe te voegen.

  Beelden die symbool staan voor Hardenberg, stad aan de Vecht, met de prachtige kleine Vechtdalanjer waarvan ik weet dat het heel bijzonder is dat dat bloempje juist hier voorkomt.

  Daarnaast de kievitsbloem, het symbool van onze club de Reestlanden.

  De laaglandbeek de Reest, weliswaar vergeleken bij de Vecht een bescheiden stroompje mag er ook zijn. Zo komen twee stromen samen in een beeld.

  Tot slot komen er op de achterkant van de bank twee handen met gekruiste pinken, een vriendschapsgebaar, toekomstgericht, we gaan het samen doen!!

  De handen zijn bewust transparant gehouden. Alleen de belijning is zichtbaar.

  De bank meet 225x96x76 cm. Een flink object, schroom niet om je op te geven om mee te werken aan de bank.

  We gaan het samen doen: aandacht vragen voor Orange the World, pleiten voor het voorkomen van geweld tegen vrouwen, de bank mozaiken met allerlei mensen uit Hardenberg. We kunnen het niet alleen. Doe je mee? 

  Hieronder de flyer en uitnodiging tot sponsoring.

  Mail naar: alicevanlenteren@me.com