Ladies Night 2019

Ladies Night 2019

Op 7 maart organiseerde Soroptimistclub De Reestlanden in samenwerking met Amnesty International Hoogeveen een ladies night en alle stoelen waren bezet! De sfeer was uitstekend. Iedereen kon genieten van een heerlijk glas bubbels en op de tafels stond smakelijk borrelgarnituur. Na het openingswoord door onze vicevoorzitster Anita van de Laar, de voorzitster van Amnesty International Hoogeveen Rolien van de Belt en de ambassadeur van Free a Girl Jojanneke van den Berge ging de film van start.

Internationale vrouwendag

De film De Dirigent toont de muziekwereld rond 1930 waarin mannen de boventoon voeren en vrouwen weinig tot geen ruimte krijgen om zich te ontplooien. De hoofdrolspeelster wil graag dirigent worden en in de film wordt getoond door welke ontberingen zij heen moet. Een thema dat uitstekend aansluit bij internationale vrouwendag.

Opbrengst

De opbrengst van de filmavond is €2115,-. Dit geld wordt gedoneerd aan stichting Free a Girl. Het goede doel waar Soroptimist International zich wereldwijd voor inzet.
Club de Reestlanden heeft dit jaar al voor een bijdrage gezorgd waardoor 1 meisje 11 maanden naar School for Justice van Free a Girl kan. En natuurlijk gaan we door. Het volgende event Nazomerfeest aan de Reest is alweer in volle voorbereiding.