100xTrees4Life SI club de Veenkoloniën

  • Club De Veenkoloniën
Soroptimist Club De Veenkoloniën en het Schrijverscafé van Bibliotheek Stadskanaal nodigen dichters uit de Veenkoloniën uit om een gedicht te schrijven. Aanleiding is het 100-jarig bestaan van Soroptimist International, waarbij wereldwijd bomen worden geplant.
Soroptimisten zetten zich in om de rechten, de positie én het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Soroptimist Club De Veenkoloniën is in 1995 opgericht en bestaat uit vrouwen die wonen en/of werken in Zuidoost Groningen.
Ter viering van het 100-jarig jubileum van de Soroptimisten is het project 100XTrees4life gestart. Over de hele wereld worden dit jaar bomen geplant. In november van dit jaar zal ook in de Veenkoloniën een boom worden geplaatst. Bij deze boom komt een plaquette met daarop een gedicht van maximaal 8 regels. Inwoners uit de Veenkoloniën mogen dit gedicht schrijven. Soroptimist Club De Veenkoloniën houdt hiervoor een dichtwedstrijd met het Schrijverscafé van Bibliotheek Stadskanaal.
Wil je meedoen aan de dichtwedstrijd? Schrijf voor 15 september a.s. een gedicht van max. 8 regels en geef woorden aan het project 100XTrees4life. Het gedicht kan worden gemaild naar: soroptimist.deveenkolonien@gmail.com
Kijk voor meer informatie op de website soroptimist.nl/de-veenkolonien of bij de actie 100XTrees4life. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met Christina Klarenbeek van  Soroptimist Club De Veenkoloniën: chr.m.lutz@gmail.com of Harma de Roo van het Schrijverscafé van Bibliotheek Stadskanaal: h.deroo@biblionetgroningen.nl