Het Delfts Dictee

In de WEEK VAN LEZEN EN SCHRIJVEN organiseert de      Soroptimistclub Delft als lustrumactiviteit

HET DELFTS DICTEE

  Kom ook meedoen aan Het Delfts Dictee en test jouw kennis van de Nederlandse taal. Misschien win jij onze hoofdprijs en heb jij de minste of zelfs helemaal geen fouten!

  Als de Nederlandse taal niet jouw moedertaal is, ben je natuurlijk extra dapper als je meedoet. Wij nodigen ook jou uit om mee te komen doen. Wie weet win jij onze dapperheidsprijs voor de deelnemer die minder dan vijf jaar in Nederland woont.  Praktische Informatie

  Datum: Donderdag 8 september 2022 Tijdstip: Inloop 19.15. Aanvang 19.45

  Kosten: €15,00 per deelnemer. Volledige opbrengst gaat naar  het opvanghuis van Siriz

  Aanmelden: vooraf aanmelden door een mail te sturen naar: DelftsDictee@gmail.com . Je ontvangt een bevestigingsmail met de wijze van betaling.

  Locatie: Delfland College, Van Bleyswijckstraat 72, 2613 RT DELFT. Lopend 650 m van het Centraal Station van Delft. Parkeren rondom de school is in de wijk en is betaald. Ruime fietsparkeergelegenheid.

  Het Delfts Dictee is opgesteld door Jan van der Mast, auteur van boeken over Delft, zoals ‘Agneta’. Het dictee wordt voorgedragen door onze burgemeester, Mw. Marja van Bijsterveldt. De leerlingen van scholengemeenschap Delfland verzorgen de catering.

  Goede doel

  Met de opbrengst steunen we het project ”vergroting financiële bewustwording tienermoeders”, voor de tienermoeders in het opvanghuis van de stichting Siriz in Delft. Speciaal voor hen is een training ontwikkeld om hen voor te bereiden op de toekomst.

  Waarom 8 september?

  Acht september is de Internationale Dag van de Alfabetisering en de start van de Week van Lezen en Schrijven. https://www.lezenenschrijven.nl/wat-doen-wij/oplossing-voor-je-vraagstuk/week-van-lezen-en-schrijven