KIPAWA 2016-2022

KIPAWA

Graag brengen we jullie op de hoogte over één van onze projecten die wij ondersteunen.

 
Een fotoverslag van 2020 van het project ‘Learning in Dignity’ dat is opgesteld door de partnerorganisatie KICA van onze stichting in Kilifi, Kenia.
Hoewel, het is natuurlijk niet echt vrolijk, want ook in Kenia heeft het Covid 19 virus keihard toegeslagen. Heel veel gezinnen kwamen zonder inkomsten te zitten. In maart werden de scholen gesloten, waardoor een veilige plek voor de meisjes wegviel. Er is sindsdien meer huiselijk geweld, seksueel misbruik en een grote toename van tienerzwangerschappen. Period poverty of menstruatie armoede wordt een steeds bekender begrip.
In januari vorig jaar bij de start van het nieuwe schooljaar zijn op zes scholen in de omgeving van Kilifi setjes wasbaar maandverband uitgedeeld en hebben ruim 600 schoolmeisjes een setje gekregen. Gelukkig was dit nog voor het sluiten van de scholen in maart. Inmiddels zijn de examenklassen in oktober weer gestart.
Het team in Kilifi heeft het afgelopen jaar ‘gewoon’ kunnen doorwerken en er is, mede dankzij jullie bijdrage, een voorraad setjes wasbaar maandverband geproduceerd voor 750 meisjes. De setjes zullen deze maand, bij de aanvang van het nieuwe schooljaar worden uitgedeeld. De meisjes hoeven dan geen dag onderwijs meer te missen, en kunnen dan weer werken aan hun opleiding en verdere toekomst.
Daarnaast heeft KIPAWA, door eenmalige extra bijdragen van twee andere organisaties, nog schoolbankjes en mondkapjes kunnen laten maken.
Gelukkig draait ons project in Kilifi nog steeds goed en is er veel telefoon-, whatsapp- en mailcontact met onze partnerorganisatie KICA in Kilifi.
  • Club Doetinchem-IJsseloever