Home

Van harte welkom op de pagina van de Soroptimistclub Doetinchem-IJsseloever

Ons profielOnze projectenOns nieuws

Doetinchem-IJsseloever

Club Doetinchem-IJsseloever bestaat sinds 1982 en telt ongeveer 30 leden.

Onze club steunt ieder jaar verschillende grote en kleinere projecten, internationaal, nationaal en/of regionaal. Het streven is om naast een groot (inter)nationaal project ook altijd een lokaal project te steunen, dicht bij huis. Daarnaast zijn er af en toe “Handen uit de mouwen” acties. Bij alle projecten staat het belang voor vrouwen en kinderen voorop.

Club Doetinchem-IJsseloever is actief met verschillende fondsenwervingsactiviteiten: workshops, etentjes, verwennerijmomenten en de kledingbeurs. Hier werken alle leden op de een of andere manier aan mee.

Onze club telt op dit moment 30 leden.

Ons profiel

Club Doetinchem-IJsseloever is opgericht op 8 oktober 1982. Leden komen uit de omgeving van de IJssel, van Doetinchem, via Doesburg tot Dieren en omgeving. Onze club telt op dit moment 30 leden. De leeftijd varieert van 38 tot 90 jaar. Diversiteit in beroepsgroepen is wenselijk, met het werven van nieuwe leden is dit altijd een aandachtspunt.

Clubavonden

De bijeenkomsten vinden elke derde donderdag van de maand plaats. Voorafgaand is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Op de clubavond gaan inhoud en contact samen. Er staat een inhoudelijk onderwerp of levenswerkverhaal centraal. Dit kan verzorgd worden door een van de leden zelf of door een gastspreker. Het huishoudelijk deel van de vergadering wordt zo kort mogelijk gehouden. We sluiten de avond af met een drankje en ruimte voor informeel contact en gezelligheid.

Jaarthema

De 5 werkvelden van het Soroptimisme (onderwijs, economische zelfstandigheid voor vrouwen, gezondheid en voedselzekerheid, tegengaan van geweld tegen vrouwen, betrekken van vrouwen bij duurzame ontwikkeling en tegengaan van klimaatverandering) komen in de onderwerpen in de loop van het jaar aan bod. Het jaarthema 2023-2024 is: ‘Je thuis voelen‘. Dit komt terug in de onderwerpen die aan bod komen.

Friendshiplink

De friendshiplink heeft tot doel internationale vriendschap te bevorderen en hulp te bieden in bijzondere gevallen. De club heeft een friendshiplink met Soroptimistclub Haan in het Duitse plaatsje Haan.

Nieuwe leden

De club stelt zich open voor nieuwe leden, actieve werkende vrouwen met zoveel mogelijk verschillende beroepen. Geïnteresseerde vrouwen kunnen zich aanmelden bij de secretaris via onderstaand emailadres..