Oude IJsselhuis Doetinchem 2023

Oude IJsselhuis Doetinchem

  • Club Doetinchem-IJsseloever

Het Oude IJssel Huis is een huis voor mensen die leven met kanker. Bij hen kun je terecht als je kanker hebt (gehad) of als iemand uit je omgeving kanker heeft. Bij hun ben je geen patiënt maar ben je gast. In het huis is ruimte voor een gesprek maar ook voor ontspannende activiteiten.

Waarom Het Oude IJssel Huis?

In de medische zorg gaat het vooral om de ziekte en de behandelmogelijkheden. Maar tussen de behandelingen door en vaak ook nog lange tijd daarna, probeer je het leven zo goed mogelijk weer op te pakken. Dat lukt voor een deel, maar vaak zit je nog met heel veel vragen: Hoe ziet mijn toekomst eruit? Wat gebeurt er met mijn baan? Hoe moeten mijn partner en kinderen verder? Hoe gaan anderen ermee om? Voor het zoeken naar antwoorden op al die vragen heb je mensen nodig die tijd hebben en goed kunnen luisteren. Of lotgenoten die je vanuit hun eigen ervaring verder kunnen helpen. Deze mensen vind je in Het Oude IJssel Huis.

Gaat het alleen maar over kanker?

Nee, zeker niet. Het gaat vooral over het leven. In het huis staan ​​de mensen op dezelfde manier in het leven als jij. Zoekend naar antwoorden en naar houvast. Ook zijn er mensen die al verder zijn in de verwerking en al beter hebben leren omgaan met hun ziekte. Dat kan inspirerend zijn, troostend en verhelderend zijn.

Wij ondersteunen dit huis met een financiële bijdragen voor twee warmtewisselaars.

Het Oude IJsselhuis Doetinchem